Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АНАЛИЗИ

ШОК след ШОК





Вчера военният министър Каракачанов тръгна да чества 145 годишнината от гибелта на Васил Левски , а вместо това се нахвърли срещу президента Румен Радев.

Не приемам критиките на президента за забавената модернизация на армията, заяви с апломб Каракачанов пред журналисти в Карлово, цитиран от dir.bg.

Модернизацията на армията е забавена от 27 години, продължи министърът, защото тогава, когато са купували една техника, са търсели вероятно някакъв друг ефект, а не този за способностите на българската армия.“

Според Каракачанов, ако вместо транспортните хеликоптери „Кугър“ и транспортните самолети „Спартан“, са били купени изтребители, цените са щели да бъдат съвсем други. И сега, наред с МИГ – 29 и СУ – 25 щяхме да имаме по-модерни самолети.

Министърът на отбраната добави още, че когато са купувани Кугарите и Спартаните е имало много изгодно предложение да получим като подарък цяла ескадрила МИГ -29, модернизирани в Германия, на цена 1 евро за самолет. „Ние сме ги отказали, защото сме първи натовци и купихме нещо, което стои в хангарите и отдавна не лети“. А поляците с най-голямо удоволствие си позволиха същия този подарък от Федералната република и сега още ги ползват. Това е сметката в армията“, завърши Красимир Каракачанов.

Само че министърът, в бързината да покаже, че президента Радев не е прав за своите критики, пропусна три неща. Първо, че от тези 27 години, Борисов е в управлението на държавата като главен секретар на МВР, като кмет на София и премиер на страната повече от 10 години.

Второ, че в първите петнадесетина години на „прехода“, варварски се унищожаваше и „приватизираше“, всичко, направено от българския народ по времето на социализма. И нищо не се купуваше, освен лъскави частни возила и още по-частни къщи като палати, в България и в чужбина.

И трето, че тези Кугари и Спартани, за които се пеняви Каракачанов, са купени от Борисов. Това съобщи в края на миналата година Борисовия министър на вътрешните работи Валентин Радев, цитиран от dir.bg. Според публикувана стенограма от заседанието на кабинета, първото правителство на Борисов е платило 576 милиона лева за покупката на 12 транспортни хеликоптера „Кугър“ и три транспортни самолета „Спартан“.

На същото заседание пък, самият Борисов съобщава, че от всички закупени машини, днес летят само 4 хеликоптера и един самолет.

Най-напред трябва да попитаме защо Борисов е купил само транспортни хеликоптери и самолети? За същото се пита учудено и неговия вътрешен министър. Защото за опазване въздушното пространство на страната са необходими изтребители, а не транспортни самолети. Или покупката е целяла само да угоди на неговите господари от Запада?

Ето това може би, е отговорът. Борисов още в самото начало на своето премиерстване е служил на чужди интереси. Не на интересите на българския народ.

Следващият разгромяващ въпрос е защо Борисов е дал повече от половин милиард лева грешни народни пари, за хеликоптери и самолети, които не са в състояние да летят? От общо 15 машини, и то транспортни, сега летят не повече от четири.

Да купуваш летателни машини, макар и транспортни, може да се обясни по някакъв начин. Въпреки че обяснението ще е много трудно. Но да купуваш негодни хеликоптери и самолети, които не стават за нищо друго освен да стоят в хангара, по думите на Каракачанов…Това вече не е грешка или недомислица. Това е престъпление срещу националните интереси на България.

И това престъпление е извършено не от президента Радев. Нито от някой друг. Извършено е от шефа на Каракачанов в днешното правителство. От премиера Борисов. Защото по негово нареждане са дадени повече от половин милиард лева за купуване на ненужни за отбраната на страната транспортни машини. И второ Борисов е купил транспортни машини, които освен, че не са нужни, са и негодни да летят.

Само че Каракачанов удобно пропуска тези факти. И се опитва да манипулира обществото, че уж Румен Радев или някой друг е виновен за това.

Неее, господа! Президентът Радев не ви е виновен. Виновни са Борисов и хората около него, които са давали народни пари за негодни машини. И по всяка вероятност са си разделяли комисионни за това.

А Каракачанов, без да иска, уличава шефа си Борисов в престъпление по служба. Така става, когато, по думите на президента Радев, слушаш само гласовете от чужбина. И загърбваш интересите на своя народ.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи.







Може да харесате

АКТУАЛНО

⚡️Загубите на ВСУ през януари надхвърлиха 23 хиляди убити и ранени – Шойгу ⚡️Стратегическите ядрени сили на Русия са актуализирани почти напълно – с...

АКТУАЛНО

Иран днес започна изграждането на четири нови атомни електроцентрали Губернаторът Рон ДеСантис обяви разполагането на до 1000 войници от Националната гвардия на Флорида, за...

АКТУАЛНО

ЕС смята ситуацията в Близкия изток за критична след американските удари ⚡️Загубите на ВСУ през януари надхвърлиха 23 хиляди убити и ранени – Шойгу...

ВОЙНА

Ръководителят на щаба на отбраната на Нигер нарежда на войските да бъдат в максимална готовност. Франция изпраща войска да избива Африканци. В изявление, публикувано...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget