Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АНАЛИЗИ

КОЙ! Буквално затвори небето над България!





Добро име измисли Пеевски – „Затворено Небе”!
По-долу ще пиша за нещо много важно, като добавка.
С военните задругари, дайте да минем на лични и да обсъдим тая тема финансово и технически.
1) Повтарям, че възможностите на съвременните зенитни ракетни комплекси, руско производство, вече са обезсмислили концепцията „ударна авиация” (изтребителна). Това е част от асиметричния отговор на руския ВПК към самолетоносните възможности на американския флот. Добавете към това, че съвременните руски ЗРК се развиваха с цел универсалност и могат да се ползват срещу всякакви въздушни цели, летящи на всякакви скорости и височина. Включително (С-400/500) срещу балистични бойни глави, летящи със скорост 8 км. в секунда. И включително против низко летящи хиперзвукови разработки Х-51 на САЩ.
В основата на доктрината на Русия и днес стои способността да парира масиран удар по въздух от 5000-7000 летящи цели. Но да не изпадаме в детайли тук, а на лични. Повтарям, на нас ни трябват не сложни и абсолютно финансово достъпни решения (комплекси) за една интегрирана ПВО система.
2) В добавка към „Затворено Небе”, базирано на интегрирано съвременно ПВО, долу по земя българската армия трябва да може да спре и бронетанково настъпление, или разбирай всичко което се движи по земя. Тук решението пак е евтино, съвременно и руско.
ПТРК – Противотанкови Ракетни Комплекси.
Системата „Корнет” я давам само за пример. https://www.youtube.com/watch?v=OE37a9YL5yA Това въоръжение е компактно и може да се ползва от всякакви подвижни платформи. Не е нужно с танкове да се биеш против танкове. Дълга тема, но пак опира до пари и сложност на експлоатация.
Така, че, ако се замисли човек, България може да изгради в много кратки срокове една изключително мощна отбранителна система, непробиваема за всички видове съвременно въоръжение, с което разполага потенциалният противник. По въздух и по земя. Това само по себе си става гаранция за нов стил външна политика на София, със всичките произтичащи от това позитиви. А над това може да се надграждаме и да развиваме съвременен ВПК, който ще вържем към системата за образование и хлапетата ще измислят бойни играчки, както е в Израел.
Реално, територията ни и всичката ни стратегическа гражданска инфраструктура могат да бъдат защитени, ако се подходи грамотно и с въображение. И даже парите ще ни стигнат за всичко. НАТО не ни е нужно, а Соломон Паси нека пак циври като ученичка.
Аз така виждам новата военна доктрина – „Затворено Небе – Непристъпна Земя”, базирана на конвенционални, интегрирани, достъпни off the shelf решения, руско производство. От по-без-гащи, можем при нужната политическа воля да реанимираме отбраната си и я превърнем в страшно стегната и умно построена сила.
Тоя народ трябва да осъзнае, че умее да се бие така, че никой да не смее да се сбие с него!







Може да харесате

АКТУАЛНО

⚡️Загубите на ВСУ през януари надхвърлиха 23 хиляди убити и ранени – Шойгу ⚡️Стратегическите ядрени сили на Русия са актуализирани почти напълно – с...

АКТУАЛНО

Иран днес започна изграждането на четири нови атомни електроцентрали Губернаторът Рон ДеСантис обяви разполагането на до 1000 войници от Националната гвардия на Флорида, за...

АКТУАЛНО

ЕС смята ситуацията в Близкия изток за критична след американските удари ⚡️Загубите на ВСУ през януари надхвърлиха 23 хиляди убити и ранени – Шойгу...

ВОЙНА

Ръководителят на щаба на отбраната на Нигер нарежда на войските да бъдат в максимална готовност. Франция изпраща войска да избива Африканци. В изявление, публикувано...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget