Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

НОВИНИ

ФБР е знаело, че предстои масово убийство във Флорида, но не е направило нищо!





Федералното бюро за разследване е бездействало, въпреки че е било предупредено за потенциалната опасност, която представлявал Никълъс Крус – младежът, който застреля 17 души в гимназия в щата Флорида.
ФБР поясни, че на 5 януари е получило обаждане от близък на Крус, който е разказал, че младежът имал намерение да убие хора, в това число и в учебно заведение.
Тази информация трябваше да бъде разглеждана като потенциална заплаха и трябваше да бъде предадена на бюрото на ФБР в Маями, което щеше да извърши необходимите разследвания.
Случило се е точно обратното и се оказва, че не е имало задълбочено разследване и процедурите не са били спазени, пише в съобщението до медиите на Федералното бюро за разследване.
Информаторът е съобщил по телефона, че Крус е въоръжен и че публикува заплашителни послания в социалните мрежи.
В сряда 19-годишният Крус, който е бил изключен от гимназията близо до град Паркланд, откри огън в училището и уби 17 души.
Директорът на ФБР Кристофър Рей пое ангажимента да проучи из основи проблема и да преразгледа действащите процедури.
ФБР също така призна, че през септември потребител в YouTube е подал сигнал за коментар, оставен от потребител с име Никълъс Крус. Коментарът гласи: “Ще стана професионален стрелец в училищата”.
Бюрото твърди, че не е успяло да идентифицира точно човека, който е публикувал този коментар.
Американският министър на правосъдието Джеф Сешънс също спомена за пропуски на ФБР с трагични последици:
Установено е, че е имало предупредителни сигнали и че ФБР ги е подминало. Ние виждаме трагичните последици от тези пропуски, заяви той.
Републиканският губернатор на Флорида Рик Скот определи като неприемливо бездействието на бюрото и призова Кристофър Рей да подаде оставка.







Може да харесате

ВОЙНА

Украйна предизвика на Запад дефицит на системи за ПВО „Черната дупка“ терористичния Киев иска от Запада за предаване на системи за противовъздушна отбрана „Пейтриът“....

АНАЛИЗИ

Японците скоро ще разберат, че Кишида във Вашингтон ги е продал за заколение като жертвени животни „Умореният американски хегемон“ няма да може да сплаши...

СВЯТ

Израелската посланичка в Русия Симона Халперин призова Москва да осъди иранските атаки с дронове и ракети срещу територията на Израел. Говорителката на руското Министерство...

КОМЕНТАР

Медведев сравни значението на конфликтите в Близкия изток и Украйна за САЩ Разликата в подхода на САЩ към въоръжените конфликти се дължи на рисковете...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget