Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Корумпирани министри рекетират държавни служители!





Огромен скандал за 200 млн. лв.! Министър мутра заплашил шефа на Здравната каса с репресии, министър Ананиев поиска оставката на проф. Камен Плочев!

“Днес чрез посредник проф. Плочев получава пряка заплаха от високопоставен политик в държавата, който му казва следното: „Предайте на професора да си подаде доброволно оставката и да се разделим с добро. В противен случай ние имаме и други мерки, ще включим цялата репресивна машина срещу него и няма да си намери място в България като професор“.

Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от ПГ на БСП Славчо Велков по повод искането на оставката на директора на НЗОК проф. Камен Плочев, предаде Агенция „Фокус“.

„Министър Ананиев казва на проф. Плочев по телефона, че иска оставката му. Той като министър няма право да иска оставка на човек, който е избран пряко от парламента“, заяви Славчо Велков. „Проф. Плочев е изпратил писмо до Цвета Караянчева и до всички председатели на ПГ с което ги уведомява, че към началото на 2018 година НЗОК има много големи задължения към чужди сродни организации“, обясни депутатът от БСП.

„Министър Ананиев знае за това, защото доскоро беше председател на Надзорния съвет“, коментира той. „С писмото проф. Плочев иска от парламента, който го е избрал пряко, да вземе необходимите мерки и да бъде актуализиран бюджета на НЗОК“, обясни депутатът и уточни, че задълженията на НЗОК са общо 271 млн. лева. В отговор на въпрос кой е политикът, който е заплашил проф. Плочев Славчо Велков коментира: „Онзи, който си мислите“.

Попитан най-високопоставеният политик ли е визираният от него, депутатът посочи: „Не е най-високопоставеният политик. При най-високопоставения проф. Плочев беше на разговор преди една седмица. Той го увери, че застава зад него и да си гледа спокойно работата“. „Професорът не е дал повод с нищо да му се иска оставката, освен че е писал до парламента. А до кого да пише един парламентарно избран човек?“, каза още депутатът от БСП.

В отговор на въпрос министърът на финансите Владислав Горанов ли е политикът, който е заплашвал проф. Плочев, той коментира: „Вие го казвате“.

“Обръщам се към президента Румен Радев, защото той е ръководителят на НСО. Нека да преценят степента на опасност, да видят какви са тези други мерки в държавата и ако трябва да осигурят охрана на проф. Плочев”, каза още Славчо Велков.

„Има скандал в държавата, става въпрос за над четвърт млрд. лева и следва да се грижим за това един български професор да си изпълнява задълженията“, посочи той. „Ще има заседание на здравната комисия в сряда, където проф. Плочев ще бъде изслушан. Да заповяда и министър Ананиев, за да видим как така се плашат български професори с други мерки“, обясни Славчо Велков.

Министър Кирил Ананиев е поискал оставката на директора на НЗОК проф. Камен Плочев. Това призна пред журналисти самият министър Ананиев, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Министърът обяви, че е направил това още вчера.

Причината – Плочев написал писмо зад гърба на Надзорния съвет на НЗОК и зад гърба на здравното министерство до Народното събрание и до шефовете на ПГ, в което обяснява, че дълговете към здравните каси в чужбина са над 200 млн. лв, съобщава „Канал 3“.







Може да харесате

ТЕМА

Обявени са кодове за опасно време Иде драматичен обрат във времето! Порои, бури и ураганен вятър връхлитат до часове Кодовете за опасно време се...

СКАНДАЛ

Марионетката на Борисов, Димитър Главчев поиска от президента Румен Радев да освободи Стефан Димитров като министър на външните работи и поста да заеме Даниел...

ВОЙНА

Руските въоръжени сили атакуваха местоположението на френски наемници в Славянск. Това заяви Сергей Лебедев, координатор на Николаевското подразделение. Според военния, ударът е бил насочен...

АНАЛИЗИ

Японците скоро ще разберат, че Кишида във Вашингтон ги е продал за заколение като жертвени животни „Умореният американски хегемон“ няма да може да сплаши...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget