Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

НОВИНИ

Вие какво? Искате да повторим 1945та, ли?





Авторите на доклада за Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността представят влиянието на Москва в отрицателна светлина. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров в изявление на мюнхенския форум, предаде ТАСС, цитирана от ЗОРА.

„Когато на Запад разсъждават за влиянието на Русия, то това в по-голямата част се представя в отрицателна светлина. Не са избегнали този подход и авторите на доклада, подготвен за сегашната конференция“, допълни руският дипломат номер едно.

Изпълнението на плановете за създаване на американска система за противовъздушна отбрана в Европа подкопават стратегическата стабилност, каза още Лавров на конференцията в Мюнхен.

Русия като никоя друга страна е заинтересована от уреждането на вътрешноукраинската криза, а правните мерки за това са готови, допълни руският външен министър.

По думите му днес Украйна, която е страна с огромен жизнен потенциал и талантлив народ, е доведена до „състояние на неспособност да се управлява самостоятелно“. „Русия, като никоя друга, е заинтересована от уреждането на вътрешноукраинската криза“, подчерта Лавров.

ЕС така и не успя да намери златната среда в отношенията с Русия, отбеляза в изказването си Лавров.

„Според мен през изминалите десетилетия ЕС така и не успя да намери златната среда в отношенията с нашата страна. През 90-те години доминираше представата за Русия като за „чирак“, който методично, без да се обръща внимание на възраженията, трябва да бъде обучаван по западните стандарти. Сега е задействан ирационалният мит за „всемогъщата руска заплаха“, чиито следи се опитват да намерят навсякъде: от Брекзита до каталунския референдум“, заяви руският външен министър.







Може да харесате

ПАРИ

Има много митове за енергетиката и икономиката. Анализът категорично показва, че преходът към нова зелена икономика не напредва толкова добре, колкото се очакваше. Стратезите...

ВОЙНА

Скот Ритър гневно срещу отпуснатите пари от САЩ за Украйна и „клавиатурните военни“ на Запада Не им пука за смъртта на хората в Украйна...

СВЯТ

Медведев пожела гражданска война в „подлата империя на злото на XXI век – САЩ“ Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви, че...

СКАНДАЛ

Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на 20 април обвини колегата...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget