Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

НОВИНИ

ОТ ДНЕС: АМЕРИКАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ ЩЕ ПЛАЩА НА НАД 20 000 ТРОЛА, КОИТО ЩЕ СЛЕДЯТ ЗА РУСОФИЛИ ВЪВ ФЕЙСБУК!!!!!





От днес, Ръководството на Facebook на фона на обвиненията за намеса в изборите, отправени от Вашингтон спрямо 13 руснаци, ще увеличи два пъти щата за специалисти по сигурността и още по-тясно ще си взаимодейства с властите на САЩ.

Това се казва в изявлението на вицепрезидента на Facebook Джоел Каплан, което публикува в петък ABC.

«Днешната новина потвърждава направеното от нас изявление миналата година, че чуждестранни лица са предприели координирани и последователни опити да извършат атака над нашата демокрация», отбеляза Каплан, коментирайки публикацията с обвинителното заключение, което подготви екипът на специалния прокурор Робърт Мюлер.

Представителят на Фейсбук увери, че ръководството на социалната мрежа ще си взаимодейства с подчинените на Мюлер и Конгреса на САЩ, предоставяйки им исканата информация.

«Знаем, че можем да направим повече за предотвратяването на бъдещи атаки, — отбеляза Каплан.- Насочваме към това значителни средства, в частност, увеличаваме броя на хората, които ще работят в сферата на сигурността — от 10 хиляди до 20 хиляди за тази година.

Продължаваме тясно да си взаимодействаме с ФБР, с министерството на вътрешните работи и другите компании, за да разработим методи за защита на страната и хората, ползващи нашата социална мрежа».

Властите на САЩ в петък предявиха официални обвинения към 13 граждани и три организации от Русия за съпричастност към намесата в американските избори през 2016 година.

Според документите от министерството на правосъдието, сътрудниците от «Агенция за интернет-изследвания» още през 2014 година са започнали операция за намеса в политическата система на САЩ, включително американските президентски избори-2016″.

Отбелязва се, че тези действия не са повлияли върху резултатите от изборите.

През септември Алекс Стамос, отговарящ за сигурността във Фейсбук, излезе с твърдение, че в периода на миналогодишните американски избори някаква руска структура е похарчила $100 хиляди за разпространение в социалните мрежи на рекламни съобщения с политически характер чрез създаването на лъжливи акаунти и страници.

Според него, на база на проведения от компанията анализ, споменатите акаунти са били свързани помежду си и вероятно са били управлявани от Русия.

Впоследствие Фейсбук предаде около 3 хиляди образци от тези рекламни обяви в Конгреса на САЩ, където се провеждат слушания по повод приписваните на Москва опити да въздейства върху миналогодишните избори.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че Кремъл няма никакво отношение към разполагането на политическа реклама в социалните мрежи и не знае кой стои зад тези поръчки.







Може да харесате

ТЕХНОЛОГИИ

Очаква ни „Първа цифрова война“ вместо Трета световна, Западът ще спре мобилните на всички Приказката за Пепеляшка, в която каретата се превърна в тиква...

СКАНДАЛ

Разпадат се по време на полета. Какво не успя да разкаже свидетелят по делото срещу “Боинг” Зачестиха инцидентите със самолети, има сериозни нарушения в...

ТЕХНОЛОГИИ

Руските лаптопи „СИЛА“ ще се доставят с предварително инсталираната ОС Uncom Руският производител на хардуер и разработчик на софтуер „СИЛA“ и Uncom OS –...

ТЕХНОЛОГИИ

Πpeз изминaлия мeceц тexнoлoгичнaтa индycтpия пpoдължи тeндeнциятa зa нaмaлявaнe нa т.нap. „мъpтъв тoвap“ чpeз ocвoбoждaвaнe нa дeceтĸи xиляди ИT paбoтници. Гигaнтcĸи ĸoмпaнии ĸaтo Аmаzоn,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget