Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

НОВИНИ

Не искаме България в еврозоната!





Финансовият министър на германската провинция Бавария Маркус Сьодер отхвърли каквато и да е възможност за разширяване на еврозоната към страни като България и Румъния.

Той също така подчерта, че неговият Християнсоциален съюз, който е част от консервативната коалиция на канцлера Ангела Меркел, е и против идеите за емитиране на общи еврооблигации и за създаването на длъжност финансов министър в рамките на еврозоната.

Маркус Сьодер, определен да стане следващия премиер на процъфтяващата германска област, спечели аплодисментите на около 4000 души на провеждащ се днес политически форум, като отбеляза, че неговият ХСС се е противопоставил преди години на идеята за членство на Гърция в еврозоната.

„Ние не искаме още един подобен дебат и повече мошеничества. Не желаем разширяването на еврозоната да включва страни като България и Румъния“, подчерта Сьодер. „Ние от ХСС сме и против общи еврооблигации и против европейски финансов министър“, допълни той.

Неговите коментари са на фона на активните дебати в рамките на България през последните седмици около евентуалното скорошно подаване на молба за влизане в т.нар. „чакалня“ на еврозоната. Стартът на тези дебати беше даден през януари, когато финансовият министър Владислав Горанов заяви, че България се очаква да кандидатства за присъединяване към Европейския валутен механизъм, известен като ERM-2, до юни тази година като предварителна стъпка към приемането на страната в еврозоната и еврото.







Може да харесате

ПОЛИТИКА

Посолството нареди на Радев да остави външния министър Стефан Димитров Затвориха с шамар устата на Борисов Към момента служебният премиер Димитър Главчев „се отказа“...

ПОЛИТИКА

Лавров: Готови сме за преговори, но разговорите със Зеленски са безсмислени. Няма да позволим доближаване на границите на НАТО в Украйна Русия е готова...

БАНКЕРЪ

„Такса уикенд“ само дразни, тъй като използването на банковите клонове през уикенда е удобство за клиента, а в същото време тя няма да доведе...

ВОЙНА

Англичаните с план за унищожаване на Кримския мост: „Ще се удря в пиков час по туристите“? „Небратята“ заявиха, че ще атакуват Кримския мост в...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget