Темата за нивата на социално напрежение в САЩ е нещо, което не намира място в просташко-курвенските българоезични медии. Проекцията на политикономическата система в тази огромна страна върху психическото здраве на собственото ѝ население е непрестанна тема в публикациите на елитната американска журналистика. За съжаление последната е изчезващ вид.
Когато през 2005-та в САЩ обсъждах възможността да издам книгата на моя тогава познат, американският журналист Марк Еймс („Going Postal – Ярост, убийства и въстание: от работните места на Рейгън до Клинтъновския Колумбайн и отвъд (пр.а.)), която в последствие отиде в друго издателство, нямах и представа, че случващото се в онази Америка преди над 10 години са само цветенцата. А ягодките тепърва предстоят.
Фастфоруърд до днешни дни: по принцип следя убийствата в САЩ, но не и зимно време, защото недостигът на витамин Д се усилва от този вид информация, но вече не се налага и да следи човек тази тема, защото тя почва да е навсякъде. Освен в българоезичните просташки медии.
Та това е САМО ОТ ПРЕДИ НЯКОЛКО ЧАСА (там все още е вчера), за ситуацията във великия демокрейшън отвъд Голямата Вода:
1. Двама полицаи убити в Охайо: http://www.foxnews.com/…/ohio-police-officer-killed-another…
2. В Джорджия убит полицай и двама ранени: http://www.11alive.com/…/identity-of-locust-gr…/85-516586302
В ежедневната касапница в САЩ участват все повече непълнолетни и малолетни. Статистика – бол. Всъщност, в България нивата на социален стрес са си вече американски, а убийствата в съотношение по население може и да се доближават. Иначе по средностатистическа простащина вече се изравнихме със САЩ. Остава само българките да надебелеят тройно и сме я пипнали американската мечта. Защото по бездомници на глава от населението вече сме ги стигнали.