Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

НОВИНИ

„Фейсбук“ обяви печалба от 4,26 милиарда долара само за последното тримесечие на 2017-а





Компанията „Фейсбук“ обяви, че печалбите ѝ за последното тримесечие на 2017 г. са се увеличили с 20% до 4,26 млрд. долара, идващи най-вече от реклами и от увеличаването на потребителската база на социалната мрежа.

Приходите през въпросната четвърт са се увеличили с 47% до 13 милиарда долара, но и разходите също са отбелязали ръст заради увеличаването на служителите на компанията до 25150 души.

Междувременно акциите на „Фейсбук“ са паднали с повече от 4% до 179 долара.

*****

Фейсбук блокира всякакви реклами, популяризиращи продукти и услуги, свързани с криптопвалути, съобщава „Би Би Си“. Компанията заяви, че е отворена за нововъзникващи технологии, но много компании не действат „добросъвестно“ по отношение на криптовалутите.

„Напоследък се появиха вълни от нови валути, търсещи да се възползват от увеличението на стойността на биткойн. Файсбук призовава потребителите да докладват реклами, които мерките за сигурност на компанията пропуснаха“, съобщават от компанията, като признават, че не винаги могат да уловят всяка реклама за криптовалута.

„Искаме хората да продължат да откриват и да научават за нови продукти и услуги чрез реклами във Фейсбук, но без да се страхуват от измами. Има много компании, които рекламират бинарни опции, ICO и криптовалути, които понастоящем не работят добросъвестно“, пише Роб Лийтър, директор продуктов мениджмънт във Фейсбук, цитиран от news.bg.

ICO (първоначално предлагане на монети) насърчават хората да купуват новите криптовалути, използвайки надеждата на хората, че един ден те ще струват много повече, тъй като „монетата“ става все по-популярна.
Някои компании използват ICO като начин за набиране на големи суми пари, но без регулацията, свързана с набирането на пари в брой с по-традиционни инвестиционни канали.

Използването на Фейсбук реклами за генериране на интерес около нова схема би могло да бъде особено ефективен метод, особено когато се съчетава с одобрение от знаменитости. Пенсионираният боксьор Флойд Мейуедър е критикуван миналата година за популяризирането на криптовалута, която по-късно стана причина за съдебно дело, свързано с измама. Мейуедър не е обвинен лично.

Събирането на средства с помощта на ICO е забранено в Южна Корея и Китай, а регулатори в други държави също предупреждават срещу подобни инициативи. Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) заяви тази седмица, че е задържала активите на фирма, която е събрала 600 милиона долара с ICO.

Фейсбук коментира, че новата политика е „умишлено голяма“ и ще се развива с течение на времето:

„Рекламите не трябва да популяризират финансови продукти и услуги, които често са свързани с подвеждащи или измамни промоционални практики, като например бинарни опции, първоначални предложения за монети или криптовалути“.

Според новата политика на Фейсбук, не са позволени реклами използващи фрази като: „Нова ICO. Купи жетони (tokens) на 15% отстъпка СЕГА! Използвайте средствата си за пенсионния си фонд, за да купите биткойн“.







Може да харесате

СКАНДАЛ

Разпадат се по време на полета. Какво не успя да разкаже свидетелят по делото срещу “Боинг” Зачестиха инцидентите със самолети, има сериозни нарушения в...

ПАРИ

Бербок ритана от смериканските и господари се хвърля да харчи като безмозъчна, заяви, че не я интересува германския народ! Шолц се опитва да балансира!...

СКАНДАЛ

Слугата Борисов: Наредиха ни да вдиганем данъците на проклетите Българи по заповед на МВФ Българите да се готвят за вдигане на данъците, нареди мутрата...

СКАНДАЛ

В държавата на мафията всичко се продава по мутренски ЧЕЗ прехвърли всичките си активи на ромката Гинка от с.Требич… Тя е новият енергиен олигарх...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget