Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БАНКЕРЪ

Най-големите холандски банки станаха жертва на хакерски атаки





Трите най-големи банки и данъчната служба на Холандия са подложени на мощна хакерска атака през последните няколко дни, съобщава националната телевизия.

Сайтът на банката ABN Amro е атакуван няколко пъти през почивните дни. Снощи жертва на атаката е станала и банка ING, а тази сутрин – сайтът на Rabobank. Клиентите на финансовите институции няколко часа са нямали достъп до мобилното банкиране и онлайн операциите.

Днес е бил атакуван и сайтът на данъчната служба. Той е бил недостъпен в течение на около 10 минути.

Холандското министерство на правосъдието и сигурността съобщи, че финансовите институции са се справили сами с последиците от хакерските нападения, но подчерта, че е готово да окаже помощ в случай на необходимост.
*****

Fibank подписа ново споразумение с Националния гаранционен фонд

Fibank (Първа инвестиционна банка) и Националният гаранционен фонд (НГФ) сключиха споразумение за финансиране на предприятия по гаранционната схема „COSME 2017″.

В сградата на Централно управление на Fibank на булевард „България“ споразумението между двете институции беше подписано от г-н Неделчо Неделчев – Главен изпълнителен директор на Fibank, г-жа Надя Кошинска – Член на Управителния съвет и г-н Самуил Шидеров – Изпълнителен директор на Националния гаранционен фонд, Александър Георгиев – Член на Съвета на директорите.

Целта на гаранционната схема „COSME 2017″ е да улесни достъпа на малки и средни предприятия (МСП) до финансиране, както и да подпомогне прилагането на продуктивни инвестиции в Европейския съюз. 50% от гаранцията се поема от НГФ. От схемата ще се възползват 330 малки и средни фирми. Гаранцията позволява облекчаване на условията към обезпеченията, така че кредитоискателите да получат желаното финансиране в пълен размер.

За кредити по схемата „COSME 2017″ могат да кандидатстват регистрирани в България фирми. Ще бъдат предоставяни кредити за инвестиционни или оборотни цели. Максималният размер е до 1,5 млн. евро, а срокът може да бъде до 10 години.

Кредитните специалисти на Fibank разработват индивидуална оферта за кредит, гарантиран от НГФ по схемата „COSME 2017″, на фирмите, отговарящи на условията за включване.







Може да харесате

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget