Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АНАЛИЗИ

Лилито тъжно: Не съм богата, живея с една министерска заплата





Ако тя е бедна и тъжна, ние какво да кажеме?

„Ще си търся правата по съдебен ред срещу медиите,които разпространяват фаливи новини срещу мене.Досега имам осем заведени дела“, каза в ефира на предаването „Тази неделя“ по Би Ти Ви министър Лиляна Павлова.

Поводът са информации за нейния висок стандарт на живот.

„В 21 век фалшивите новини могат да доведат до сериозни катаклизми. Опитите за внушение и дискредитиране на една личност, създава нагнетяване и омраза към политиците. Че живеем с много пари.

Кото е невярно, за мене – също. Масово увеличение на фалшивите новини има напоследък“, каза Павлова. И каза, че живее със своята и със заплата на съпруга си, „както всички българи“.

Но отказа да уточни размера на месечното си възнаграждение на министър.

„След Симеон Сакскобургготски България не е канена на икономическия форум в Давос. Сега бяхме там, това е оценка за нас. Лидерите на страните от Западните Балканите казваха „Добре, че е Бойко“.Никой не искаше да ги вижда, а сега са обратно в дневния ред“, каза Лиляна Павлов в коментар на случилото се в Давос.

Павлова коментира и Истанбулската конвенция. „Явно не се направи достатъчен дебат. Тя се превърна в тема с различен ракурс. Явно ще трябвада се поработи още повече.Дали тя ще бъде приета до края на нашето европредседателство зависи от анализите. А не на принципа „кой прочел, кой не прочел“, уточни министър Павлова.

П.П. Заплатата на министър като „основна“ е около 4000 лв. Върху нея се начисляват всякакви надбавки за стаж и други подобни. Министрите получават и командировъчни, особено за пътуванията им в чужбина. Участват и в разнообразни български и международни комисии. Това е законната част от доходите им. Ако някой министър даде сделка на някой приятел, този тип доход няма как да се отчете колко е.







Може да харесате

СКАНДАЛ

Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на 20 април обвини колегата...

СКАНДАЛ

Президентът на САЩ Джо Байдън засили антикитайската си реторика по време на предизборната кампания в стремежа си да отнеме водещите заглавия в медиите от...

СКАНДАЛ

Кирил Петков категорично отрече слуховете, че е наркоман. В предаването „Евродикоф“ съпредседателят на ПП заяви, че никога през живота си не е употребявал наркотици...

ПОЛИТИКА

Добрата идея за непрекъснат парламентарен надзор над изпълнителната власт беше извратена от лоши политици Едва ли остана някой у нас, на когото да не...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget