Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВАКАНЦИЯ

Собственик на хотел попиля нахална блогърка





Собственик на хотел забрани настаняването на блогъри, ето защо и какво ги посъветва

22-годишната британска блогърка Ел Дарби публикува в своя YouTube канал 17-минутен видеоклип, в който описа как тя е била засрамена от администрацията на White Moose Cafe и Charleville Lodge намиращи се в столицата на Ирландия.

Оказа се, че момичето е планирало пътуване до Дъблин със своя приятел и за престоя си там, както винаги, решава да потърси възможности за безплатно жилище в замяна на реклама в нейния блог (Дарби има 94,000 абонати в YouTube и 85 000 в Instagram).
Но Пол Стансън, собственикът на хотелите, се е шокирал от тази молба, пише Elle. В отговор на имейла на момичето той написа във Facebook страницата на White Moose Cafe, че Ел Дарби трябва да си намери нормална работа.

Собственикът на хотела озаглави поста си: „Сълзите на един блогър“.
„Скъпи блогъре (знам името Ви, но сега това няма значение), благодаря за Вашия имейл, в който сте попитали за безплатно настаняване в замяна на реклама.

Решихме да покажем самоуважение и достойнство като напишем този отговор. Ако аз позволя да останете тук, в замяна на споменаването ни във видеоклипа си, кой ще плаща на работниците и служителите, които се грижат за вас? Кой ще плаща на камериерките, които почистват стаята Ви? Сервитьорите, които Ви предлагат закуска? Администраторите, които се грижат за Вас? Кой ще плати за електричестото, което използвате по време на престоя си? За прането? За водата? Може би трябва да кажа на моя екип, че те ще бъдат показани във видеоклипа Ви, вместо да получават възнаграждение за извършената работа, докато сте при нас? „, пише собственикът на хотелите.

„За наш късмет и ние имаме значително количество последователи в социалните медии. Имаме 186 000 последователи в нашите две страници във Facebook, приблизително 80 000 в нашия Snapchat, 32 000 в Instagram и малко над 12 000 в нашия Twitter, но никога не бихме поискали от никого нищо безплатно в замяна“, порицава Пол във Facebook.

Ел веднага отговори с 17-минутно видео, в което тя сподели историята с феновете си. В сълзи, Дарби каза, че единствено е искала да разбере дали хотелите са готови да правят бизнес с нея. „Но отговорът му беше ужасен. На никого не бих пожелала това отношение. Почувствах се толкова зле. Така не съм плакала с години“, призна си тя.

По-късно на страницата на White Moose Cafe във Facebook се публикуваха още няколко писма до блогърите. В един от тях собственикът на хотела заяви, че той премахва възможността за сътрудничество с блогъри в бъдеще и забранява настаняването им в хотела.

Едновременно с това той подкани инфлуенсърите да си намерят нормална работа, с която да могат да си плащат за стоки и услуги, както всички останали хора. В друго отворено писмо, Стенсън благодари на блогърите за безплатния PR и обеща да напише книга „Как да се рекламираме в света без да изхарчим и стотинка“.

След като получи внезапна популярност в социалните мрежи и медиите, собственикът на хотела продължи със суровите си публикации. В един от последните постове той се обърна срещу вегетарианците и ги помоли да не са толкова пристрастни към яденето.







Може да харесате

ВОЙНА

Наритания галски боен петел – в бойната колесница на атлантизма От бреговете на Днестър и Кавказките планини до Индийския и Тихия океан Съгласно данните...

СКАНДАЛ

Разпадат се по време на полета. Какво не успя да разкаже свидетелят по делото срещу “Боинг” Зачестиха инцидентите със самолети, има сериозни нарушения в...

ПОЛИТИКА

На президентските избори в Русия Владимир Путин печели 87,68% от гласовете при обработка на 30,08% от протоколите, сочат данни на ЦИК. На второ място...

ПАРИ

Бербок ритана от смериканските и господари се хвърля да харчи като безмозъчна, заяви, че не я интересува германския народ! Шолц се опитва да балансира!...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget