Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИСТОРИЯ

Истина ли е истината за Цар Борис III





Много „истини“ се изприказваха и написаха за исторуята на Цар Борис III, ето една от тях!
…..

ДО
Г-Н КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ
ВИЦЕПРЕМИЕР ,
МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ВМРО-БНД

Г-Н ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ
ВИЦЕПРЕМИЕР ,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП НФСБ

Г-Н ВОЛЕН СИДЕРОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП „АТАКА“
ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА НА
„ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ“

КОПИЕ : Г-Н РУМЕН РАДЕВ
ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА КОАЛИЦИОННИ ПАРТНЬОРИ!
Г-Н КАРАКАЧАНОВ,Г-Н СИМЕОНОВ,Г-Н СИДЕРОВ,
Както стана известно Върховният съд на Израел взе решение да се премахнат поставените плочи напомнящи ролята на Борис III при спасяването на българските евреи. Очевидно, след събраните безспорни доказателства и факти перфектно действащата независима израелска съдебна система, не само категорично отхвърля мита за „ царя-Спасител“ на 48- те хиляди евреи от старите предели на България, но отчита, че той е най-отговорен за депортирането в хитлеристките лагери на смъртта на 11 363 евреи от Македония и Беломорието, където оцеляват по-малко от триста души. А за да изпълни искането на нацистите България да изпрати общо 20 хиляди евреи Борис III лично нарежда тази „квота „ да бъде попълнена с още 8637 евреи от „ Стара България“. Само енергичната намеса на българската църква и общественост спасява от гибел тези хора.
Върховният съд на Израел отчита и личната отговорност за Борис III за съюзяване на България с най – античовешкия и варварски режим в човешката история- нацистка Германия. В един критичен за съвременната цивилизация момент, когато светът е разделен на два лагера – фашистки и антифашистки, България бе вкарана по изключителната воля на Борис III във фашисткия блок.
Ако израелската страна има основание да обвинява Борис III за смъртта на 11-те хиляди евреи от Македония и Беломорието, то българския народ има многократно и несравнимо по-голямо основание да упреква Борис III , който със сателитната си прогерманска политика, мотивирана от амбицията му на всяка цена да запази престола,причинява на България непоправимо и незаличимо далеч повече вреди, като:
– грубо потъпкване на Конституцията и налагане на едноличен режим;
– по негово лично разпореждане цялата нормативна уредба, регламентираща административно-икономическия и обществен живот в България е буквално взаимствана от фашистка-нацисткото законодателство, включително и позорните закони за защита на държавата и за защита на нацията;
– от 1935 г. налага курс на тясно и всестранно сближаване с хитлеристка Германия и на поддържане на активни и постоянни контакти лично с Хитлер. Няма европейски държавен глава, който да е имал повече срещи с фюрера от Борис III.
– лично Борис III на 17 ноември 1940 г. на четири очи с Хитлер договаря условията за влизане на България в Тройния пакт. Този факт категорично опровергава мита за „ натиска“ върху България,упражнен от 600-хилядна германска армия, разположена на българската граница, което принудило българската страна да подпише на 1 март 1941 г. договора за присъединяване към Пакта. Фалшификаторите на тази част от историята премълчават още един смазващ факт. Визитата на премиера Богдан Филов в Германия на 1 януари 1941 г. , където по личното разпореждане на царя е договорена датата на подписване на договора за присъединяване;
– в качеството си на съюзник на нацистка Германия България стриктно изпълнява поетите договорености.Извършена е мащабна мобилизация, като българската армия поема функциите на 12 германски дивизии, разположени в Югославия и Гърция, които са изпратени на Източния фронт. Наред с тази съюзническа помощ българската страна предоставя летища, пристанища и целия търговски флот / който до края на войната е потопен/ на германските въоръжени сили;
– за всеобща изненада дори на симпатизиращи на Германия среди, България по личната заповед на Борис III обявява война на Великобритания и САЩ. Цената, която плаща българския народ за този безумен акт на царя е потресающа. Англо – американската авиация бомбардира 168 населени места. Най-тежките удари понася София. Жертвите са няколко хиляди. Разрушени са над 10 000 жилищни сгради и 1700 обществени постройки, училища, болници, църкви, предприятия. Над 200 хиляди софиянци остават без дом, а 300 хиляди се спасяват в провинцията. Такава бежанска вълна не е имало в българската история.
Към тази смазваща трагична статистика в резултат на съюза с нацистка Германия българския народ дава още близо 60 000 жертви. Това са загиналите в антифашистката борба в България и контролираните от българската армия територии в Македония и Беломорието, убитите след 9 септември 1944 г., загиналите по бойните полета на Югославия и Унгария.
Много висока цена на политиката на Борис III плати и населението от Македония, което повярва в обединението й с България. Над 35 хиляди са жертвите на титовия терор след Втората световна война.
Доста смущаващо е твърдението на някои симпатизиращи на монарха персони, които при тази смазваща статистика, близо 100 хиляди жертви, наричат Борис III „ спасител“. А някои от неинформираните дори убеждават, че ако България се е противопоставила на Хитлер, пораженията и жертвите щели да бъдат по-големи. За сведение, столиците на Чехословакия и Дания- Прага и Копенхаген , не са бомбардирани, а жертвите, които двете държави дават във войната, са далеч по-скромни от тези на българския народ, макар, че те бяха не съюзници, а противници на нацистка Германия.
– реалността разби и фалшивия мит за „царя- обединител“. Освен Южна Добруджа България не получава и един квадратен метър от Македония и Беломорието.Нещо повече, Хитлер, за да привлече Югославия в Тройния пакт й обещава град Солун, което означава, че отстъпва на Белград и огромна част от Егейска Македония.
– по разпореждане на Борис III българската държава щедро финансира Третия райх, предоставяйки му стоки за 23 милиарда германски марки с уговорката след победоносно за Германия завършване на войната Берлин да ги изплати.След 1945 г. германската държава не съществува. Така тази сума ,номинирана към днешния валутен курс надхвърля 100 млрд евра, остава за сметка на българския народ. Този акт „ обяснява“ икономическите „ успехи“ на България по време на едноличния режим на Борис III.
– през Втората световна война в България бе провокирана най-кръвопролитната гражданска война в българската история.Почти цяла Европа водеше борба срещу германските окупатори. В България по вина на Борис III българи се биеха срещу българи. Това безумие остави трайни следи и нанесе сериозен удар върху националното единство, което и днес осезаемо се чувства в политическия живот на страната. Поради жестоката конфронтация в българското общество, започната от Фердинанд и продължена от сина му Борис днес българите са най – разединения,най-обезверения и най-безразличния към съдбата си народ в Европа.
Несъмнено решението на Върховния съд на Израел е сериозен сигнал за българската страна. Политиците и особено управляващите не могат повече да си затварят очите пред една очевидна и безспорна реалност – огромните вреди, които династията на Кобургите причинява на българския народ. По вина преди всичко на Фердинанд и Борис III България губи за кратък исторически период три големи войни- случай без аналог в световната история. Освен огромните човешки жертви, материалните и териториални загуби, на два пъти е застрашено дори съществуването на българската държава. Завинаги са погребани идеалите за национално обединение на българите.
Уважаеми коалиционни партньори – г-н Каракачанов, г-н Симеонов, г-н Сидеров,
Като патриотична политическа формация наш дълг е да реагираме на сигнала от Израел, засягащ съдбовни събития от нашето минало. Пример за достойно поведение даде ВМРО, която остро и категорично се противопостави на опитите на третия представител на Кобургите в България – Симеон да заграби имоти на стойност стотици милиони лева, собственост на българския народ.
Необяснима и нетърпима става агресивността на група роднини и приближени на династията да натрапват Борис III като един от най-великите български държавници. Абсурдно е неговото име и това на придворни дами – Мария Луиза, Йоана, Клементина, да носят централни градски улици, булеварди и национални обекти, а малки софийски улици, например, да бъдат наименовани на създателите на българската държава. Пълно безумие е поставянето на Борис III наравно с тези велики български владетели, на които дължим днешната си българска държава.
Впрочем, оценка на личните и деловите качества на Борис III са дали най- видни български изследователи и съвременници в своите мемоари. Те са единодушни в изводите си. Борис III е една слаба, безволева, нервна до болезненост натура. Тези качества са засвидетелствани от всички най-близки негови приближени. „ Десетки и стотици документи, сведения на очевидци и придворни описват портрета на Борис в този дух.На пръв поглед не е за вярване, че един цар ще се държи така, но фактите са безспорни,“ твърди най-големия му биограф проф. Н.Недев.
Сам Борис многократно потвърждава тези свои качества. „ Лулчев – казва той на своя най-добър приятел-дъновист- ти искаш от мен големи работи. Аз не мога ,аз съм роден кърпач,аз съм скопен човек,аз съм човек,смачкан от своя баща,аз нямам воля.Аз работя, но както аз си знам.При тези условия аз ще падна, ще се съсипя.Аз не съм за големите работи.“
Многобройните факти,свидетелства и реални последици от управлението на Борис III налагат на тази персона да бъде отредено полагаемото му се място в новата българска история. А то е повече от скромно.
Коалиция „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ“ е длъжна да вземе инициативата за отсяване на историческата измама от истината,дезинформацията от реалността, фалшивите „величия“ от големите български личности. Историята убедително доказва,че успешно се развива този народ, който умее не само да изпитва гордост от достойните си исторически дела, но и да се учи от своите неуспехи, погроми и катастрофи, който тачи великите си водачи, но е безкомпромисно критичен към грешките и към бездарното и престъпно управление на своите лидери.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СПС „ЗАЩИТА“ НИКОЛАЙ ЗАХАРИЕВ

ПОЧЕТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СПС „ЗАЩИТА“
ДОЦ. Д-Р ЙОРДАН ВЕЛИЧКОВ







Може да харесате

ТЕМА

Обявени са кодове за опасно време Иде драматичен обрат във времето! Порои, бури и ураганен вятър връхлитат до часове Кодовете за опасно време се...

ВОЙНА

Руските въоръжени сили атакуваха местоположението на френски наемници в Славянск. Това заяви Сергей Лебедев, координатор на Николаевското подразделение. Според военния, ударът е бил насочен...

ВОЙНА

Адът се отвори над Израел, американските сили прехванаха над 70 дрона и три балистични ракети В 23:00 на 13 април Иран изстреля първо дронове,...

ТЕМА

Изменението на климата може да отиде в неизследвана територия, ако температурите не паднат до края на годината. Това предупреди водещ учен пред Би Би...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget