Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

НОВИНИ

Истанбулската конвенция е смахната!





В Европа идват 2,5 милиарда бежанКи. Ако това се случи, какво правим с 2,5 милиарда неграмотни, уплашени, студуващи жени в Европа? Да, естествено – те ще поискат да се съберат със „семействата си“.

ТОЕСТ, С МЪЖЕТЕ, ОТ КОИТО БЯГАТ.

Някои наши познати започнаха да ни ненавиждат само защото им казахме, че Истанбулската конвенция е пълен нонсенс. След като им доказахме, че сме чели Босфорския текст по-задълбочено от тях /и на български, и на английски/, очаквано ни нарекоха „фашисти“, нацисти“, „расисти“ и, в крайна сметка, „бели свине“ /някои дами се прехласват по израза/. Новите хунвейбини на либералното не губят време.
Все едно – сега да им обясним това, което те не прочетоха, докато трябваше да громят белите свине. Ще обсъдим само един член /на БГ и на ENG – за да е „верифицирано“, според брюкселския жаргон/. И ето го чл. 60: „Страните предприемат необходимите законодателни или други мерки, за да гарантират, че насилието над жени, основано на пола, може да бъде признато като форма на преследване“… Така! Няма да си говорим за ирански гейове и непалски лесбийки. Разбира се, че не това е проблемът – темата се превърна в дъвка. Става дума за жените – нали така твърдят защитниците на Конвенцията. В света вече живеят над 7 милиарда души. Около 3,5 милиарда от тях са жени. Максимум милиард от тези жени живеят в Америка, Европа, Австралия – в кътчетата, където правата им са защитени. Всички останали /в Африка, Арабия, Пакистан, Мадагаскар и т.н./ могат с основание да претендират за бежански статус „молби за убежище, основани на пола“. И, да речем, те го правят. В Европа идват 2,5 милиарда бежанКи. Ако това се случи, какво правим с 2,5 милиарда неграмотни, уплашени, студуващи жени в Европа? Да, естествено – те ще поискат да се съберат със „семействата си“. ТОЕСТ, С МЪЖЕТЕ, ОТ КОИТО БЯГАТ. А ние имаме и закон за събиране на семействата. Трябва да ги съберем с останалите 2-3 милиарда, колкото са там останалите жители на планетата. Чували ли сте нещо по-налудно като концепция /конвенция/?
Да продължим ли по останалите членове на Конвенцията?
Всъщност, Истанбулската конвенция е напълно смахната. Подозирам, че не е случайно обаче.

Член 60 — Молби за убежище, основани на пола
1 Страните предприемат необходимите законодателни или други мерки, за да гарантират, че насилието над жени, основано на пола, може да бъде признато като
форма на преследване по смисъла на член 1, А, параграф 2 от Конвенцията за статута на бежанците от 1951 г. и като форма на сериозна вреда, която дава право на
допълнителна/добавъчна закрила

Article 60 – Gender-based asylum claims

1Parties shall take the necessary legislative or other measures to ensure that gender-based violence against women may be recognised as a form of persecution within the meaning of Article 1, A (2), of the 1951 Convention relating to the Status of Refugees and as a form of serious harm giving rise to complementary/subsidiary protection.







Може да харесате

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget