Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Джендър Борисов/а с махленски език и лъжи се оправдава пред Брюксел!





Избиран съм 11 пъти като победител на избори в България.
Минаха 11 години от вашето членство. Прочетохме 11 доклада по темата корупция. Все още България е страната с най-много корупция в ЕС. Много от мерките са контрапродуктивни. Последният закон казва, че хората, които подават сигнали, са изправени пред опасността от наказателно преследване.

Позицията на джендър премиера Борисов стана известна в отговор на въпрос на евродепутатката Елена Валенсиано, която го призова, от името на социалистите в ЕП и жените в Европа, да бъде ратифицирана Истанбулската конвенция.

„Именно БСП взе решение да не я подкрепи в парламента“, отвърна премиерът и обеща: „Ще положа всички усилия да мине (Конвеницята) в парламента. Насилето над жени и деца и чудовищно в цяла Европа“, аргументира се той, без да уточни пред евродепутатите, че документът не се приема еднозначно от българското общество.

По време на изслушването Борисов бе атакуван за корупцията в България. „Имате възможност да излъскате своя имидж и имижда на страната като се заемете с борбата с корупцията“, заяви Ска Келер от Зелените в ЕП. „Както сме се заели сега, до две-три години ще се справим и то ще се справим добре“, отговори Борисов.

Българските евродепутати Петър Курумбашев и Николай Бареков също атакуваха премиера за корупцията.

„Корупция има навсякъде и водим огромна битка. Избиран съм 11 пъти като победител на избори в България. Не съм виновен, че ги спечелих тези избори. София имаше криза с боклука, когато станах кмет. Нямаше завод, нямаше внищо. Сега София след Цюрих е най-добре организираната система“, заяви Бойко Борисов.

„В същото време, ако има такава корупция, каквато казвате, ще има ли ръст на икономиката и инвестиции. Как ще ни избират все нас на първо място. Както сме се заели сега, до две-три години ще се справим и то добре. Моля ви, тези наши приятели, които протестират, ми бяха коалиционни партньори. Разделиха се на три партии с три вожда. Те са нашият най-естествен партньор. Не съм виновен, че спечелих изборите. Социалистите проведоха изборите и ние победихме“, отговори на атаките Борисов.

Ска Келер от Зелените предизвика най-конкретния отговор от българския министър-председател

„Председателството е повод да се хвърли светлина върху страната. Има хиляди по улиците, които демонстрират в защита на Пирин. Много протестират срещу корупцията и едно решение за изграждането на ски курорт и незаконна сеч. Район защитен по силата на правото на ЕС. Зачитането на върховенството на закона е важно в ЕС. Председателството трябва да даде добър пример. Минаха 11 години от вашето членство. Прочетохме 11 доклада по темата корупция. Все още България е страната с най-много корупция в ЕС. Много от мерките са контрапродуктивни. Последният закон казва, че хората, които подават сигнали, са изправени пред опасността от наказателно преследване. Има проблем и с въздействието върху медиите от страна на тъмни кръгове. ЕК няма как да пренебрегне тези факти. Трябва да се заемет с борбата с корлупцията. Кажете как да ви помогнем“, обърна се тя към Борисови, дори цитира текстове от приетия миналата седмица антикорупционен закон.

Премиерът даде отговор и по критиките за Пирин и заяви категорично, че е готов да се подпише пред евродепутатката, че в Банско няма да бъде построена и една керемида извън втория лифт.

Аз самият съм зелен човек. Опазването на природата е в огромна степен защитена от нашето правителство. Преди десетина дена се срещнах с природозащитните организации. Спирал съм проекти с години, за да се излюпят щъркелчета. Министрите съм карал да пренасят лично блатни кокичета, за да не ги стъпче валяк. Всичките ни проекти са с тунели за мечки, вълци и костенурки. Това, което са ви казали, не е вярно. Искам да гарантирам, става въпрос а втори лифт. Един единствен лифт на курорта Банско. Сега има само един и туристите чакат на опашка с часове. Става въпрос само за втори лифт. Сега тези хиляди се качват по път с автомобилите си в планината. За да вървят автомобилите го осоляваме непрекъснато и десетки дървета около него загиват. Не само няма да се допусне незаконна сеч. България е първа в Европа по нови гори и единствена разширява горите си. Кой инвеститор ще даде да му отсекат боровете? Една керемида повече няма да се сложи там, отговори премиерът Борисов на евродепутатката Ска Келер.

Да бъдат вкарани в затвора Огнян Донев и Иво Прокопиев, поиска българският евродепутат Николай Бареков. Той нарече бизнесмените олигарси.

Петър Курумбашев от БСП също говори за проблема с корупцията в България. „Мечтата стана реалност. Но нито демокрацията, нито членството в ЕС са застраховка за злоупотребата с власт и корупцията“, обърна се той към Борисов.

Депутатът от ДПС Илхан Кичук напомни на премиера участието на националисти в правителството и заяви, че в него му е надеждата това да не продължава.

Бойко Борисов отвърна, че се е разбрал с Патриотите да пазят етническия модел като зеницата на окото си. Повечето чужди евродепутати изказаха подкрепа на българското правителство за приоритетите на председателството, добавя „ЗОРА“.







Може да харесате

ТЕМА

Обявени са кодове за опасно време Иде драматичен обрат във времето! Порои, бури и ураганен вятър връхлитат до часове Кодовете за опасно време се...

СКАНДАЛ

Марионетката на Борисов, Димитър Главчев поиска от президента Румен Радев да освободи Стефан Димитров като министър на външните работи и поста да заеме Даниел...

ВОЙНА

Руските въоръжени сили атакуваха местоположението на френски наемници в Славянск. Това заяви Сергей Лебедев, координатор на Николаевското подразделение. Според военния, ударът е бил насочен...

АНАЛИЗИ

Японците скоро ще разберат, че Кишида във Вашингтон ги е продал за заколение като жертвени животни „Умореният американски хегемон“ няма да може да сплаши...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget