Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

НОВИНИ

TOO BIG TO FAIL: ЩЕ ВЗЕМЕ ЛИ БИТКОЙН ГЛАВАТА НА ПРАВОСЪДНИЯ МИНИСТЪР НА ЮЖНА КОРЕ





Опитът на държавните регулатори по света да наложат ограничения върху търговията с криптовалути вече среща съпротива не само сред потребителите на крипто. Доказателство за това са действията на южнокорейското Министерство на правосъдието, което предизвика политически конфликт в страната, съобщава ZORA.

Припомняме, че преди дни министър Парк Санг-ки направи спорно изказване, което бе изтълкувано като готовност на местната администрация да забрани търговията с криптовалути. Това доведе до временен срив в криптопазарите, тъй като южнокорейците са сред най-дейните участници в обмена на дигитални валути. Ситуацията предизвика остра реакция в страната, като опозиционните партии в Южна Корея обвиниха администрацията на президента Мун Дже-ин в опит да манипулира пазара и да предизвика паника сред потребителите.

Хронологията

На 11 януари правосъдният министър Парк Санг-ки обяви, че ведомството му разработва работен проект за забрана на търговията с криптовалути и прекратяване на дейността на корейските борси, които генерират значителен обем от световната търговия.

На 12 януари офисът на президента Мун Дже-ин публикува съобщение, в което се извини на корейските граждани за объркването и подчерта, че забрана за търговията с криптовалути не се предвижда в краткосрочен период.

“Това е недопустимо поведение, което не взима предвид интересите на корейските граждани. Заявеното намерение за забрана на търговията с криптовалути от страна на министъра на правосъдието е подигравка с южнокорейците”, заявиха от основната опозиционна партия в страната Правилната партия.

Според изчисления на анализатори загубите за южнокорейците заради необмисленото изявление на правосъдния министър се изсисляват на милиарди, като 150 000 души вече подписаха петиция за отстраняването му от поста.







Може да харесате

БАНКЕРЪ

„Такса уикенд“ само дразни, тъй като използването на банковите клонове през уикенда е удобство за клиента, а в същото време тя няма да доведе...

ТЕМА

Обявени са кодове за опасно време Иде драматичен обрат във времето! Порои, бури и ураганен вятър връхлитат до часове Кодовете за опасно време се...

БАНКЕРЪ

Сделката трябва да получи одобрения от БНБ и КЗК, преди да бъде финализирана Българо-американска кредитна банка (БАКБ), в която най-голям акционер е Цветелина Бориславова...

ВОЙНА

Руските въоръжени сили атакуваха местоположението на френски наемници в Славянск. Това заяви Сергей Лебедев, координатор на Николаевското подразделение. Според военния, ударът е бил насочен...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget