Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Гербаджийска превъзбудена, сантиментално-глуповата и примитивна публика





Хитър, и циничен, етнически кешуб от Полша на Откриването всъщност публично ни се подигра. Рецитацията на иванвазовото “Отечество любезно” е прийом на политическия пиар, разчитащ на впечатлителна, възбудена, сантиментално-глуповата и примитивна публика.

Представете си Н. Пр. Б. Б. да изсвири Райска мелодия на Шопен (виж в ютюба), или пък ген. Радев, възторгнат, да изрецитира любовни стихове от Адам Мицкевич (“Навред и винаги духът ми с теб ще бъде, любима моя…”) пред подобна публика във Варшава, колко би било неуместно!

Фразата за “европейските успехи на българите”, постигнати, представете си, “с работа, кураж и решимост”, ми изглежда по-скоро като подигравка, като нараняваща глума. Та ние сме най-бедната, най-болната, най-корумпираната, най-престъпната, най-неграмотната и най-нещастната държава в Европа, имаме най-голяма смъртност в света и сме световни шампиони по намаляване на населението и изчезване на нацията. Туск знае всичко това. Какви “европейски успехи” бе, ей?

Аз мисля така: европейският шеф, бърборейки за Спартак, за д-р Стоичков, за Н. Пр. Б. Б., за сериали, дракони, и за някойси Бахаров, всъщност ни каза в очите, че сме си роби и като роби-гладиатори с умирането си служим за забавление в европейския Колизеум, че сме неуки, невъзпитани и прости, че сме сума години в необяснима социална обсесия и преклонение пред наглия посткомунистически бандитизъм, кражбите и престъпността, че сме повърхностни, и май не ставаме за нищо друго, освен да гледаме сериали за тронове и диваци, и да трием картончета за Съкровищата на Тутанкамон.

Само като си помисля за телешкия възторг на политическия ни “елит” от въпросната реч, за раболепието и подмазването, за диван чапраза на Лилето, и като имам предвид какво става извън НДК “Людмила Живкова”, какво е състоянието на нацията, как живеем, изпитвам някакво усещане не за начало, а за край!
Срам ме е и се страхувам!







Може да харесате

СКАНДАЛ

Водени сме единствено от целта да продължим борбата със задкулисието, корупцията, паралелната държава и този начин на управление, който отнема жизнени ресурси от българския...

ПОЛИТИКА

Посолството нареди на Радев да остави външния министър Стефан Димитров Затвориха с шамар устата на Борисов Към момента служебният премиер Димитър Главчев „се отказа“...

АНАЛИЗИ

Десет задачи на иранския удар: Захарова постави на място израелския посланик в Русия Нетаняху искаше да примами Иран в капан, но сам се озова...

ПОЛИТИКА

Няма вече вдигнат юмрук. Няма „Мутри, вън!“. Има сделка. Бойко Борисов започна да сменя министри чрез служебния премиер Димитър Главчев едва ли не със...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget