Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АНАЛИЗИ

Европредседателството не може да бъде повод опозицията да си затваря очите





На 17 януари мотивите за вот на недоверие към правителството ще бъдат внесени. „Европредседателството не може да бъде повод опозицията да си затваря очите за случващото се в държавата ни, в политически план.” Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева по БТВ.

По думите й темата за корупцията е изключително чувствителна, което се подтвърждава и от самия факт, че през последните 10 дни в много западни медии излизат статии за страната ни, които никак не са приятни.

„Усещането за корупция е във висшите етажи на властта, както и в местната власт – там, където има сериозен финансов ресурс. Пример за това е санирането, както и обществените поръчки в други сектори”, каза Златева.

„В новото антикорупционно законодателство се събират няколко звена, което събиране няма да бъде ефективно. За нас е важно да се намери онзи орган, механизъм, който да доведе до резултати, до осъдителни присъди”, каза зам.-председателят на БСП.

„След като започне новият политически сезон, на 17 януари мотивите за вот на недоверие към правителството ще бъдат внесени”, каза също зам.-председателят на БСП.

Темата за борбата срещу насилието над жени е водеща за левицата

„Темата за борбата срещу насилието над жени е водеща за левицата. През всичките тези години, чрез женското обединение, чрез партията и младежкото ни обединение, сме били инициатори на редица кампании срещу насилието над жените”, каза Деница Златева.

Тя обясни, че темата е породила сериозна полемика в обществото. „Ние не сме против мерките за борба с насилието над жените, а за начина, по-който Истанбулската конвенция беше обсъждана или необсъждана публично и внесена в парламента за ратификация”, обясни зам.-председателят на БСП.

По думите й в документа има текстове, които пораждат притеснения, спорове в обществото. „Предлагаме на този етап конвенцията да не да бъде внесена за ратификация.

Но ние ще подкрепим, ще участваме в подготовката на тези промени в законите, които ще гарантират ефективни механизми за борба с насилието срещу жените”, каза още Златева.







Може да харесате

СВЯТ

Капитанът на контейнерния кораб, който се блъска в моста, е украинец. Рухналият мост, блокиращ единствения корабен път за влизане и излизане от пристанището на...

СВЯТ

Терористична атака в Балтимор предизвиква глобална криза капитанът на контейнерния кораб, който се блъска в моста, е украинец. Рухналият мост, блокиращ единствения корабен път...

АКТУАЛНО

⚡️Загубите на ВСУ през януари надхвърлиха 23 хиляди убити и ранени – Шойгу ⚡️Стратегическите ядрени сили на Русия са актуализирани почти напълно – с...

АКТУАЛНО

Иран днес започна изграждането на четири нови атомни електроцентрали Губернаторът Рон ДеСантис обяви разполагането на до 1000 войници от Националната гвардия на Флорида, за...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget