Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

НОВИНИ

8 Причини Защо Бизнесът Ти Не Прави Никакви Пари





Като предприемач чувствам, че съм чувал всичко възможно, когато става въпрос да помогна на хора да постигнат бизнес целите си.

Чувал съм толкова много от всички възможни оправдания отново и отново, че мога да завърша изречението на хората, преди да започнат да се самосаботират още повече. Въз основа на десетките хиляди студенти, с които сме работили чрез нашите курсове, програми, уебинари и обучения, мисля че е крайно време да си кажем някои истини, които ще ти възвърнат силата на успешен предприемач.

Ето някои от причините, поради които най-вероятно не правиш парите, които искаш в бизнеса си точно сега. Поеми дълбоко дъх, когато разбреш кои от тези причини те спират и не се ядосвай на себе си, а се фокусирай над това да промениш мисленето си и най-вече да предприемеш действие.

1. Отделяш повече време да говориш, че си в бизнес, отколкото да сключваш сделки и да правиш продажби

Най-вероятно и ти обичаш да казваш на хората “Аз имам собствен бизнес”, но истината е, че някак си не ти допада частта с работенето над него. Доставя ти удоволствие да гледаш лицата на хората, след като им връчиш своята визитна картичка, където е изписано “Основател”, “Дистрибутор”, “Мениджър” или “Главен изпълнителен директор”, но избягваш да отделиш време над частта да намериш нови клиенти, които да си купят твоите продукти и услуги. Ще си говориш с хората на срещи и семинари по цели дни и нощи, но когато стане въпрос за продажба или сключване на сделка, ти се срамуваш да говориш за това и бягаш от възмножността за правене на пари. Истината обаче е, че ако не вложиш необходимото време в умен маркетинг и продажби, парите няма да дойдат сами и мечтите ти ще си останат само мечти.

2. Отказваш да поставиш начина си на живот на заден план, за да отделиш необходимото време за твоята нова бизнес възможност.

Поради някаква причина вярваш, че само с 24 часа, които имаме в денонощието, ти можеш да ходиш на работа от 9 до 5, да прекарваш време със семейството си, да празнуваш с приятели на маса, да гледаш любимите си предавания и сериали по телевизията и въпреки всичко това, да имаш време да изградиш печеливш бизнес. Нека да бъдем честни, това е налудничево мислене.Не може да очакваш да получиш това, което никога не си имал, ако не си готов да направиш това, което никога не си правил. Ангажирай се с нов седмичен график, който подпомага разтежа на бизнеса ти, вместо да се придържаш към начина си на живот, който по никакъв начин не ти помага да правиш пари.

3. Чувстваш се комфортно със собственото си финансово страдание

Ако си свикнал да живееш от заплата до заплата, е много вероятно подсъзнателно да се страхуваш от това, как ще се промени животът ти, ако имаш голяма сума пари в банката. Съзнателно ти искаш да имаш много пари в банката, но подсъзнателно това е нещо, което те притеснява. Може би семейството и познатите ти ще започнат да искат пари на заем. Приятелите ти ще те гледат различно. Също така може да се почувстваш виновен, заради успеха, който си постигнал, когато всички около теб страдат. Но помни, че проблемите на останалите, не са по твоя вина. Имай съчувствие за всеки, но не се задържай в ситуация, в която ти самият не се развиваш, за да може да си като всички останали. Започни да се събираш с богати хора и се чувствай комфортно с богатството, а не с недостига.

4. Правиш абсолютния минимум, когато става въпрос за Маркетинг и промотиране на бизнеса ти.

Иронично е колко от нас дават всичките си сили на работа, работейки късни часове, само и само компанията да постигне крайната си цел. Но когато стане въпрос за твоя собствен бизнес, отказваш да направиш нещо повече от абсолютния минимум, за да постигнеш резултатите, за които мечтаеш. Имаш визитни картички, но продължаваш да отлагаш да си направиш професионален сайт, който да работи и за телефон. Отиваш на срещи с хора, но не поддържаш връзка с тях след това. Създал си Фейсбук страница, но почти не публикуваш нищо, и дори не пускаш обяви за бизнеса си за повече продажби. Това е абсолютен саботаж, но истината е, че вината не е в теб.

Причината, поради която повечето хора отлагат да достигат до нови клиенти и да продават е, защото не знаят как да го направят по начин, по който не е болезнен за тях. Повечето стратегии, които хората използват са стари и просто не работят в днешно време, защото клиентите не искат да им се продава. Те обичат да си купуват!

И най-лесният начин в днешно време, по който може да се прави маркетинг и да се продава е изцяло по интернет. Но от там нататък е още по-важно достигането до правилните нови хора по интернет и то по правилния начин. На Български няма много информация по тази тема.

5. Отказваш да инвестираш пари в бизнеса си

Не можеш винаги да продължиш да градиш бизнеса си с бюджет от 0 лева. Въпреки, че безплатните маркетинг стратегии и инструменти са страхотни, за съжаление те вършат работа само до определено ниво. В крайна сметка ще искаш и трябва да инвестираш в име на домейн, уеб хостинг план, лого, визитни картички, имейл маркетингова услуга, персонализиран уеб сайт, реклама и т.н.

Добрите новини обаче са, че ако приоритизираш разходите по правилния начин и следваш доказаните принципи, които работят днес през 2018 година, твоите инвестиции ще се възвърнат и умножат. Това е целта на бизнес инвестициите. Те не са просто разход, а средство за увеличаване на доходите. Ако не си сигурен, кои са най-важните разходи и как да умножиш инвестицията си с тях.

6. Лесно се разсейваш и трудно се концентрираш

Позволяваш си да се разсейваш лесно. Често се оказва, че губиш часове във Facebook, когато трябва да работиш в бизнеса си. Много хора се оплакват, че не разполагат с достатъчно време, за да работят върху бизнеса си, но не обръщат внимание на пълноценното използване на свободното време, което имат. Не забравяй, че уикендите са приятни за релаксиране, но също така са страхотно време да работиш върху своя бизнес! Отделяй няколко часа, за да пуснеш уебсайта си в действие, да изпратиш имейл до потенциални клиенти, да завършиш страницата си за продажби, да поръчаш нови визитни картички и т.н. Може да имаш ограничено време, но винаги можеш да избереш да използваш времето, което имаш за да постигнеш бизнес целите си. Крайният резултат няма ли да си струва?

7. Привличаш недостиг, чрез своето собствено поведение

Ако се чувстваш разочарован от това, че клиентите ти винаги се опитват да получат някаква отстъпка или безплатни услуги и продукти от теб … погледни в огледалото, за да разбереш дали ти самият не привличаш тази енергия от Вселената чрез своите собствени действия и мисли. Замисли се над следното. Може би ти самият се опитваш да получиш отстъпка или да измъкнеш нещо безплатно от други бизнеси? Ако е така, започни да привличаш енергията на изобилието и да подкрепяш другите предприемачи, като заплатиш пълната цена за техните услуги и продукти. След това ще забележиш увереността, с която ще поискаш от клиентите ти да инвестират в твоите предложения. И те ще се съгласят! Бъди вида клиент, който искаш да привлечеш! Вселената не ни дава, което искаме. Тя ни дава, което ние даваме.

8. Не търсиш специализирано знание

Тази последна точка, според мен е най-голямата пречка към успеха.

Със започването на собствен бизнес, повечето хора започват да четат книги за личностно развитие. Книги като “Богат татко беден татко”, “Мисли и забогатявай”, “Как да печелим приятели и да влияем на другите.” Но за съжаление, колкото и мотивиращи и обогатяващи да са тези книги, повечето хора се провалят така или иначе и не правят пари в бизнеса си. Защо се получава това? Веднъж, когато разбереш тази тайна, твоят бизнес и финансов живот никога няма да бъдат същите.

И причината е следната. Колкото и полезни и мотивиращи да са тези книги, те са в категорията на “личностното развитие”. Личностното развитие, както се подразбира от името ще те изгради като личност. То ще ти даде мотивацията да преследваш мечтите си и да бъдеш по-позитивен и отдаден. Това, което няма да ти даде обаче е “специализираното знание”, от което ти се нуждаеш да изградиш бизнеса си и да го превърнеш в мини-империя.

Специализираното знание е това, което ти дава точната информация, точно как да достигаш до нови потенциални клиенти в интернет и как да направиш оферта, на която почти никой няма да може да устои. Специализираното знание е това, което те учи, как да направиш реклама, която помага на хората и изгражда доверие в тях, вместо съмнение.

Специализираното знание е това, което плаща сметките, купува екскурзиите и слага хубавата здравословна храна на масата.

Ако ти започнеш да инвестираш своето време в специализирано знание, повече от колкото го инвестираш в личностно развитие, твоята 2018г. ще изглежда драстично по-различно от миналата.







Може да харесате

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget