От известно време насам слушаме колко добре се развива икономиката в национален и световен мащаб. Обикновено в такива периоди хората стават по-уверени и склонни да харчат повече. Но каквото и да се случва по света, вие трябва да сте фокусирани върху своята персонална икономика.

Не чакайте някой друг да ви казва, когато нещата се движат нагоре или надолу. Винаги има възможности да управлявате по-сполучливо парите си, да сключвате повече сделки, да имате по-високи приходи. От Entrepreneur дават 6 съвета за това как да го направите, пише Expert.bg.

1. Мислете мащабно. Поставяйте си по-амбициозни цели. Опитвайте се да решавате по-генерални проблеми с идеите си – именно там са големите пари.

2. Използвайте времето си максимално. Ако искате да станете по-продуктивни, поставяйте си по-близки крайни срокове. Не губете целия уикенд в мързелуване.

3. Ходете на възможно най-много срещи. Запълнете календара си. Запознавайте се с нови хора. Не се знае откъде ще изскочи златната възможност.

4. Останете фокусирани върху целите си. Не допускайте да ви разсеят с грешна информация или да ви подведат с подозрително привлекателно предложение.

5. Влагайте повече усилия в нещата, които доказано работят. Няма нищо лошо да се откажете от начинание, което ви е разочаровало.

6. Спестявайте и инвестирайте. Не харчете безразсъдно. Пазете приходите си, докато намерите вложение, което ще ги увеличи.