Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ЗДРАВЕ

Какво се случва в организма ни, когато спрем хляба





Когато се сложим на диета, първото нещо, което логично правим, е да изключим хляба и всички хлебни изделия от менюто. Но замисляли ли сте се какво си причиняваме с това си действие? Е, сега ще ви кажем.

1. Хващаме „нисковъглехидратния грип“ Въглехидратите в хляба са основният двигател на мозъка, превръщайки се в енергия. Когато ги намалим, тялото започва да използва други запаси, за да е активно, като гликогена (образуван в черния дроб и мускулите, изграден от глюкозни остатъци), например. Но когато и той намалее, започваме да се чувстваме като болни.

2. Рязко спадане на кръвната захар Което може да се компенсира с прием на полезни фибри и пълнозърнести храни, под формата на хлебни изделия от определен тип брашно.

3. Можем да увеличим или намалим риска от сърдечни заболявания Видът на хляба и зърнените храни, които избираме, може да увеличи риска от сърдечни болести. Например, рафинираните въглехидрати повишават нивата на омега-7 мастни киселини (палмитолеинова киселина). А това води до повишен риск от диабет тип 2 и сърдечно-съдови болести. Пълнозърнестите храни правят обратното, затова изборът ни трябва да са именно пълнозърнестите брашна.

4. Нивата на енергия намаляват драстично Щом намалим приема на въглехидрати, отхвърляйки хляба от менюто си, а вече стане ясно, че те са двигателят на тялото, клетките ни се затрудняват без тях.

5. Проблеми със стомашно-чревния тракт Фибрите са важни в този смисъл, тъй като те помагат за редовната работа на чревния тракт.

6. Ставаме мудни Защото отрязвайки въглехидратите, серотонинът в мозъка намалява и това води до промени в настроението и дори в тонуса, пише dete.bg. Това влияе и на способността ни да се движим повече. Енергията спада и нямаме никакво желание и сили да се движим, а какво остава за по-натоварващи физически упражнения.

7. Губим течностите от организма си Изключваме въглехидратите и магически започваме да сваляме килограми. Да, но това не е реално тегло, а само течностите, които източваме от тялото си. Изберете правилния тип брашно за хляба, който консумирате. Недейте просто да спирате да консумирате хлебни изделия. Това не винаги е добра идея.







Може да харесате

ВОЙНА

Руските въоръжени сили атакуваха местоположението на френски наемници в Славянск. Това заяви Сергей Лебедев, координатор на Николаевското подразделение. Според военния, ударът е бил насочен...

ВОЙНА

Адът се отвори над Израел, американските сили прехванаха над 70 дрона и три балистични ракети В 23:00 на 13 април Иран изстреля първо дронове,...

ТЕМА

Изменението на климата може да отиде в неизследвана територия, ако температурите не паднат до края на годината. Това предупреди водещ учен пред Би Би...

ФОКУС

„Тогава доларът ще бъде по 45 рубли“: Индия предложи на Русия радикално решение В Индия една кола в руски пари струва 350 хиляди рубли....

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget