Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

НОВИНИ

Лицемерието на западните „миротворци“!





ГЕРМАНИЯ ИЗПРАТИ ШПИОНСКИ КОРАБ, ЗА ДА ПОДСЛУШВА ВОЕННИТЕ, ПРЕДАВАШЕ ИНФОРМАЦИЯТА НА ДАЕШ! Разрушаването на Алепо нанесе огромни вреди на Сирия, заяви в интервю за Deutsche Wirtschafts Nachrichten депутатът от сирийския парламент Фарес Шахаби. Според него, в резултат на войната са пострадали всички предприятия в града, само една четвърт от тях са успели да възобновят работата си. Политикът вини за всичко т.нар. умерени въстаници, които с подкрепата на Турция се опитали да завземат столицата на провинцията.

Шехаби споделя, че през сирийско-турската граница Анкара е доставяла на въстаниците въоръжение, прехвърляла и наемници. Той твърди, че Дамаск има неопровержими доказателства за това, че точно «машите на Турция» са участвали в разграбването на сирийските фабрики. Във връзка с това в съда в Хага е подаден иск срещу Анкара.

Шахаби е убеден, че ЕС няма да предприеме нищо срещу турския президент Ердоган.

Депутатът от Дамаск съветва никой да не се доверява на Турция.

«Считам, че Ердоган е невменяем. Той мечтае да възроди Османската империя, а за целта му е нужно Турция да се разпростре във всички направления. На юг, изток, север и запад. Всички трябва да се страхуват от него. Неговата цел беше да завземе Алепо».

В момента в града вървят възстановителни работи, в това отношение Сирия се справя главно със собствени сили, продължава сирийският депутат.

Процесът изисква големи финансови вложения, но Дамаск има малко пари, така че гражданите помагат с каквото могат, а местните предприятия ремонтират за своя сметка.

Правителството полага всички възможни усилия, но неговите ресурси са ограничени, отбелязва Шехаби, затова не бива да се разчита на някакви срокове.

«Не забравяйте, че ние се намираме под икономическите санкции на Европейския съюз. Нямаме достъп до пари, които така са ни нужни. Не можем да си купим оборудване, така необходимо ни за възстановителните работи. Тези наказателни мерки ни пречат да се възстановим. От тях страдаме всички ние, всеки гражданин».

«Считам, че в резултат на икономическите санкции много немски предприятия са изпълнени със съмнения. Ако те сега започнат да работят в Сирия, то ще ги глобят. Те се страхуват най-много от паричните глоби от страна на САЩ», продължава сирийският депутат.

И макар немските фирми да проявяват заинтересованост и да имат желание да участват във възстановяването на страната, все пак Дамаск предпочита това да бъде направено от Русия, Китай, Иран и страните от БРИКС, защото нито една от тези държави не е участвала в унищожаването на Сирия.

Предприятията от Франция и Великобритания, които имат значителен принос за дестабилизацията на страната — са нежелани гости.

Шехаби реагира на изисквания на Берлин да се стартира процесът на политически преход на властта. Едва след това немските власти са готови да окажат финансова помощ във възстановяването на страната.

«Знаем, че Германия от самото начало участваше във войната срещу Сирия. С помощта на шпионски кораб в Средиземно море немците подслушваха преговорите на нашите военни и след това предаваха информацията на бандитите. За да ни унищожат. Така че властта в Германия беше участник в тази война.

И те искат да ни казват кого и как да избираме, да остане ли този президент или да избираме друг.

Но това е наше решение, а не на немското правителство. И ако то ни поставя такива условия, те ще му се наложи да почака.

Нека си мечтаят за това да влезнат в Сирия, все едно — ние няма да си сътрудничим с тях. Това не се отнася до немските предприятия, които не са ни нанесли никаква вреда. Но ние не можем да си сътрудничим с тях, докато немската власт не промени своята неправилна позиция по отношение на Сирия», каза Шехаби.

Сирийският депутат осъди Берлин за финансирането на опозиционните групировки.

„Това само засилва разкола в нашето общество, което явно е тяхната цел, добави той.“

Политикът припомни, че в Сирия има законна власт, призната от ООН:
„Ние имаме министерство, което се занимава само с хуманитарна помощ. Всички организации на ООН в Сирия спазват сирийското законодателство. Всички пари, всяка хуманитарна дейност минава през съответната проверка. Подкрепата на бандитите, групировките и бойците-сепаратисти няма да донесе никакви полза. Това само ще задълбочи обществения разкол, ще ни навреди, а няма да ни донесе полза», каза сирийският депутат.“







Може да харесате

ВОЙНА

Англичаните с план за унищожаване на Кримския мост: „Ще се удря в пиков час по туристите“? „Небратята“ заявиха, че ще атакуват Кримския мост в...

АНАЛИЗИ

Съединените щати използват МААЕ, за да окажат натиск върху Иран пред лицето на надвисналата над него смъртна опасност. Играта не се играе честно. Имате...

ПОЛИТИКА

САЩ и Великобритания въвеждат забрана за внос на алуминий, мед и никел с руски произход. Изтокът спечели войната на Запада срещу руските метали Пазарите...

ВОЙНА

„Бягайте бързо“: Ветеран от „Вагнер“ звъни в Харков, бойците обличат руска премяна Освобождаваме  Харков от маниакалния киевски режим, който носи само смърт на жителите...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget