Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПАРИ

Поредната брутална гавра на ЧСИ с длъжник! Тази измама става масова!





Историята на Рангел Желязков от село Маноле, пловдивско, е показателна за случващото се в България. Разказана ни е от потърпевшия и става на въпрос за поредната гавра от страна на банки, кредитни институции и ЧСИ. Той има две деца.

През 2007 година тегли ипотечен кредит на стойност 56 000 лева от Уникредит Булбанк. Плаща го съвестно. През 2014 се ражда второто му дете, което има здравословни проблеми. Разходите скачат много и те трябва да изтеглят бърз кредит. Там вноските са големи и това им пречи да обслужват ипотеката. Просрочват няколко вноски и започват наказателните лихви.

Рангел няколко пъти пуска молба за преструктуриране на кредита, но му отказват. Накрая му съобщават, че ще позволят преструктуриране. Това се оказва лъжа и през май 2016 година получава писмо, че е осъден и даден на ЧСИ. Съдебният изпълнител е Петко Илиев от Пловдив.

Рангел не е уведомен какво се води срещу него. Месец след описа вече къщата му е на публичен търг и то с 20% надолу от цената на оценка. Не се намират купувачи, но ЧСИ веднага прави втора дата за търг, където занижава още повече цената – 34 хиляди лева при оценка 64 хиляди лева. Сумата на кредита на Рангел вече е достигнала 84 хиляди лева заради наказателните лихви и начислените от ЧСИ такси. Ако ЧСИ продаде къщата, те ще останат на улицата, но ще имат да връщат и още 50 хиляди лева.

Заплатата на Рангел, на неговата съпруга и на брат му (поръчител на кредита) са запорирани. Банката вече гледа и към имотите на неговия брат – малко земя с няколко оранжерии.

Да, това е единствения им дом, който по закон не може да бъде отнет, освен ако не става на въпрос за ипотечен кредит – нещо като вратичка в закона. На снимката виждате и къщата на семейството.







Може да харесате

ПАРИ

Новата финансова министърка бързо затъна в блатото на политическите войни В първия си ден като министър на финансите Людмила Петкова направи квантов скок –...

ИМОТИ

Краят на архаичните милиони на брой клетвени декларации ще спести много пари, изчисли Камарата на нотариусите Декларациите за липса на непогасени публични задължения, които...

ФОКУС

„Тогава доларът ще бъде по 45 рубли“: Индия предложи на Русия радикално решение В Индия една кола в руски пари струва 350 хиляди рубли....

СВЯТ

Хърватия се изкачи на първо място сред страните от еврозоната по размер на инфлацията. Към края на март инфлацията в Хърватия е 4,9%, обявиха...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget