Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Прокопиев, а къде отиде върховенството на закона





Спри да търсиш политически протекции, да хленчиш по медиите, да заплашваш

Чакахме този момент от много отдавна!

Прокопиев, слушалко мръсна, доносник проклет, ченгенце кирливо, дребно, получи ли си го?

Когато пишеше доносите си с лъжите не помисли ли за този момент? Казах ти го в очите, че ще дойде! Не повярвахте с ку@вата до тебе! Хак да ти е! Господ забавя но не забравя!

Спри да търсиш политически протекции, да хленчите по медиите, да заплашвате

Медиите на Прокопиев обичат да говорят за върховенство на закона. То е хубаво нещо, но не и когато засяга техния господар – Иво Прокопиев. В продължение на два дни медийният бос, който вече е клиент на Специализирания съд, направи поредица от скандални изявления. В тях той обяви, как е ходил на среща с премиера Бойко Борисов, за да му ходатайства да го спаси от проверка на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

„Казах на премиера, че това не е законно. Той ми отговори, че на него също не му харесва. Но премиерът не винаги казва истината“, изръси днес в студиото на БТВ Прокопиев. На вчерашната си пресконференция обвиняемият също на няколко пъти натърти за срещата си с премиера, в която настоявал да не се занимават с него.

Скандалът е чутовен най-малко поради пет причини:

Първата е, че Прокопиев кара министър-председателя да се меси в работата на независим орган (КОНПИ), чиято цел е да бори коруцията и да конфискува имущество на незаконно забогатели, какъвто в случая очевидно е той.

Втората е, че Прокопиев не вижда нищо нередно в това да използва връзките си и да нахълта в премиерския кабинет с искане от личен характер – да се спасят неговите фирми, имоти, пари.

Третата е, че Прокопиев първо иска протекция от Борисов, а после го обявява за лъжец.

Четвъртата е, че Прокопиев явно не вярва в разделението на властите, защото няколко пъти повтори, че Пламен Георгиев е назначен от премиера, съответно той му е началник и може да му нареди да спре проверката на КОНПИ.

Петата е, че Прокопиев и подчинените му медии преди няколко месеца бяха готови да разкъсат главния прокурор и искаха неговата оставка заради срещата му с Георги Гергов и Сашо Дончев, на която Цацаров категорично е отказал каквото и да е протекция и е декларирал, че държавното обвинение работи по закон, но днес не вижда проблем, че е тропал на вратата на Борисов с искания да получи „политически чадър“.

Всъщност днешното интервю на Прокопиев в БТВ беше много полезно, защото окончателно паднаха маските. Просълзяваща беше историята на неговото забогатяване – от талантлив разградски репортер, който на 21 години направил собствен вестник, до 12-годишен опит на фондовите борси в неговата младост, някъде до 30-ата му годишнина, когато вече става едър предприемач. Комична беше и легендата за „Каолин“. Както и тази за свободните МУ медии, известни като „добрите бухалки“, от които премиерът се плашел. Разкази за милиони с неясен произход, за които не иска да дава отчет, защото е над другите. Умен и красив, честно забогатял български предприемач.

Г-н Прокопиев, законът важи за всички български граждани, дори и за Вас. Спрете да търсите политически протекции, да хленчите по медиите, да заливате с доноси и клевети европейските институции. Спрете и съпругата си! Нека не плаши Канал 3 и другите медиите, които тя не командва.

Повярвайте във върховенството на закона, нали това са европейските ценности, в които се кълнете.







Може да харесате

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget