Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БАНКЕРЪ

АБСУРД! Издирват Цветан Василев по арестите и затворите, а не на посочения от него адрес





Малоумни милиционери и „магистрати“ издирват обвиняем под дърво и камък, но не в дома му!!!???

За да бъде връчен обвинителният акт на банкера Цветан Василев, той е бил търсен на домашния му адрес в София, по арестите и затворите, стана ясно по време на съдебното заседание по делото за КТБ, на което по същество не бе даден ход.

В същото време има изпратена съдебна поръчка до Сърбия за връчване на обвинителния акт. Тя обаче е изпратена с голямо закъснение – на 20 ноември 2017 г. Липсата на отговор за нея, както и смъртта на адвокат на единия от подсъдимите и невръчване на граждански искове на всички обвиняеми, стана причина да бъде отложено делото за КТБ.

Адвокатите на Цветан Василев – Лазар Карадалиев и Константин Симеонов отказаха на прокурор Иван Гешев да връчат лично обвинителния акт на своя клиент, тъй като това по закон е работа на прокуратурата.

Адвокатите на обвиняемите поискаха да се прави звукозапис на всички съдебни заседания, но това не се прие от съда. Държавното обвинение първо скочи срещу това искане, след което бе отхвърлено от докладчика по делото съдия Виржиния Петрова. Тя се обоснова с мотива, че ако има записи, всяко съдебно заседание трябва да се гледа по два пъти. Магистратът обаче се съгласи да се направи звукозапис на разпоредителното дело, което е първо.

Припомняме, че подсъдими лица по делото за КТБ са 18: Снежанка Стефанова, Маргарита Голева, Александър Панталеев, Красимир Хаджидинев, Георги Христов, Мария Димова, Борислава Тренева, Маргарита Петрова, Елка Стойкова, Елена Индежва, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Илиан Зафиров, Георги Зяпков, Цветан Гунев, Борислава Кючукова.

Одиторката от KPMG Маргарита Голева е представлявана от маститите адвокатки Ина Лулчева и Даниела Доковска.

Главният касиер на КТБ Маргарита Петрова, която лично прокурорът Гешев поиска да бъде пусната от ареста, от Илиян Василев.







Може да харесате

БАНКЕРЪ

Сделката трябва да получи одобрения от БНБ и КЗК, преди да бъде финализирана Българо-американска кредитна банка (БАКБ), в която най-голям акционер е Цветелина Бориславова...

БАНКЕРЪ

Считано от 1 април 2024 г. основният лихвен процент (ОЛП) на Българската народна банка се определя на ниво от 3,79 на сто, съобщи централната...

БАНКЕРЪ

Печалбата на банковата система в България към края на февруари е 484 млн. лв., съобщи БНБ. Това е с цели 22,8 на сто повече...

БАНКЕРЪ

Societe Generale планира да съкрати около 900 работни места в централата си в Париж чрез доброволно напускане. Това съобщи третата по големина банка на...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget