Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АНАЛИЗИ

ЖАЛКО ПОДОБИЕ НА ДЪРЖАВА С ЖАЛКО ПОДОБИЕ НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ!





В БЕЛГРАД ЦИПРАС И ВУЧИЧ НАТРИХА НОСА НА БОРИСОВ И МУ ПОКАЗАХА КАК СЕ БРАНЯТ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ! ЕТО ЗАТОВА СМЕ ЖАЛКО ПОДОБИЕ НА ДЪРЖАВА!

По време на белградската пресконференция на лидерите на Сърбия, България, Гърция и Румъния сръбският президент и гръцкият премиер дадоха урок на Борисов по национално достойнство и защита на държавните интереси.
Президентът Вучич обяви, че заради желаното членство в ЕС сърбите няма да жертват приятелството си с Русия, а що се отнася до НАТО – Сърбия твърдо остава неутрална държава, разчитаща на собствените въоръжени сили.
Премиерът на Гърция Ципрас натри носа на Борисов по „македонския въпрос“, заявявайки че при никакви обстоятелства Атина няма да признае Скопие, докато македонистите не се откажат от иредентизма и присвояването на античното гръцко наследство.
Какви са тъжните поуки за евроатлантическия ни премиер, сляпо следващ инструкциите на ЕС и НАТО и правещ срамни теманета на Ердоган?
Следвайки опита на Йосип Броз Тито, сърбите пак ще стоят на два стола и ще развиват паралелни отношения с ЕС и Русия, ще печелят икономически и от двете сили, ще кандидатстват за членство в ЕС, но няма да влизат в НАТО.
Влюбеният в Ангела Меркел премиер едва ли разбра тази геополитическа лекция, благодарение на която сърбите винаги са били с вдигнати глави и винаги са имали по-висок жизнен стандарт от българите.
Гръцката лекция на Ципрас пък изобщо не стигна до ушите на Борисов, ослушвайки се само за едно – дали Брюксел и Вашингтон са доволни от капитулацията му пред македонизма. Докато, по думите на Ципрас, гърците ултимативно искат от Скопие отказ от абсурдната антиквизация, търсеща корените на Република Македония в …античната гръцка история, в Александър Македонски и коня му Буцефал.
Заради европредседателството ни, а и заради императивни напътствия от ЕС и НАТО, ние покорно признахме македонски език и македонска нация срещу смешното обещание от македонските учебници в словосъчетанието „бугарски фишистички окупатор“ да отпадне думичката „бугарски“. Македонистите не само не се отказват от присвояването на българското културно-историческо наследство, но получиха подарък от Борисов със съгласието му да си поделим по братски българското Възраждане, правейки бутафорни общи чествания на Цар Самуил, Братя Миладинови, Гоце Делчев, Яне Сандански, Никола Вапцаров и още десетки наши национални герои.
Сравнете гордите лидери на Гърция и Сърбия с премиера на България и ще разберете защо сме жалко подобие на държава.







Може да харесате

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget