Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Мега-скандал: В простотията си Борисов харизал конфискуваните „биткойни“ на американците… 5 млрд.лв.





България по същество е подарила на САЩ „биткойни“ на стойност над 5 милиарда лева.

Това стана ясно от изказванията „с половин уста“ на ГДБОП и прокуратурата, които бяха запитани по въпроса.

На въпроса „има ли иззети биткойни“, макар и без присъда, отговорът беше, че „са назначени експертизи, някои от които в САЩ“. След това щели да се внасят обвинения в съда.

Прокурори и ченгета обявиха, че „няма конфискувани“ биткойни, защото нямало завършило дело и присъда. Но по този начин не става ясно дали изобщо у разследващите има такива пари, които просто да изчакват решението.

Но експертиза в САЩ по същество означава признание, че има нещо по-особено в цялата работа. Няма друго какво да е, освен нещо свързано с криптовалутата.

Т.е. биткойни очевидно има.

Но по-важното е, че те очевидно са изпратени зад граница – като физически носител, и могат да бъдат откраднати. Няма никаква пречка записът да бъде прехвърлен на друг носител, а на нас на ни се върнат дискове без файлове, или например с криптирани файлове, които експертите да кажат, че не са могли да отворят.

Най-вероятно, веднага след като са разбрали за биткойните, от САЩ са наредили на Бойко да им ги предаде. Няма филм просто, в който на колония като България, да бъде оставено богатство на стойност 5 милиарда лева. Ей така паднало от небето.

Такива съкровища се прибират от метрополията.

Експертиза в САЩ е супер странна, на фона на избуялия ИТ сектор в България. Тук на глава от населението вече има повече ИТ експерти, и то добри, отколкото в САЩ. Т.е. ние можем сами да се направим експертизата.

Не и ако трябва да се намери схема, по която ЦРУ да прибере парите.

Става дума за 1% от всички биткойни, като никой друг на света няма такова концентрирано богатство.

Освен САЩ, разбира се. Вече.







Може да харесате

ВОЙНА

Скот Ритър гневно срещу отпуснатите пари от САЩ за Украйна и „клавиатурните военни“ на Запада Не им пука за смъртта на хората в Украйна...

СВЯТ

Медведев пожела гражданска война в „подлата империя на злото на XXI век – САЩ“ Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви, че...

СКАНДАЛ

Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на 20 април обвини колегата...

СКАНДАЛ

Президентът на САЩ Джо Байдън засили антикитайската си реторика по време на предизборната кампания в стремежа си да отнеме водещите заглавия в медиите от...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget