Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПАРИ

Германия дои €30 млрд. месечно от Източна Европа, докато те си мислят, че им дава…





Германия е превърнала Източна Европа в своя дойна крава, става ясно от изтекъл доклад на ЦРУ, появил се в сайта „Уикилийкс“.

Германия подмами Източна Европа с обещания за еврофондове, и тези страни „клъвнаха“. Но не се усетиха, че по други канали ще си платят много повече, констатират шпионите на Вашингтон.

Германия е изкупила основни индустрии, банки и е взела ключови концесии. Тя осигурява дори електро и водо снабдяването на големи Източно-европейски градове – услуга, от която те реално нямат нужда.

Германски компании държат контролните пакети в повечето търговски вериги, стигащи до крайния потребител. И през този канал налагат германски стоки – направо с немски етикет, или просто преопаковани в съответната страна.

Много е интересно да се види разликата. Докато тези 30 милиарда евро се плащат от самите народи, то парите обратно – до 3 милиарда, се получават от елитите им. Т.е. Германия де факто подкупва местните правителства чрез еврофондовете, а после прибира в пъти повече от народите.

Ако не беше тази политика, сега Източна Европа щеше да е 2-3 пъти по-богата. Германският ЕС сваля жизнения стандарт на Източна Европа, а не го качва, категорични са анализаторите от Ленгли.







Може да харесате

ВОЙНА

Руското външно министерство видя в действията на НАТО на източния фланг признаци на подготовка за война с Руската федерация. Министерството отбелязва това в контекста...

ВОЙНА

Бандеровците-фашисти обстрелват с български боеприпаси населено място на етнически българи в град Алешки, Херсонска област. Това съобщи ръководителят на Херсонския областен клон на Общоруската...

СВЯТ

Следственият комитет на Русия: Има доказателства, че терористите от „Крокус“ са получили големи суми пари от Украйна След работа със задържаните терористи, извършили нападението...

СКАНДАЛ

Президентът на САЩ Джо Байдън отново си позволи да се изкаже обидно по адрес на руския лидер Владимир Путин, като го нарече „касапин“. На...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget