Опасността от ядрена война е надвиснала над света? Но как да оцелеем, ако се случи

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Опасността от ядрена война е надвиснала над света? Но как да оцелеем, ако се случи


•  Покрай болезнено обтегнатите отношения между Северна и Южна Корея, в които са намесени още Русия, САЩ и Китай, напрежението и заплахата на глобалния тероризъм, страховете от ядрен конфликт излязоха на преден план.
•  Всички ни предупреждават, че до месеци ще избухне ядрена война!

Опасност за България едва ли има, но винаги е по-добре да сме подготвени, отколкото да оставим събитията да ни изненадат. Разбира се, не пожелаваме нито на вас, нито на нас самите да ни се наложи да прилагаме тези мерки.

Един от възможните сценарии включва терористична атака със значително по-малко като мощност "мръсно" ядрено оръжие – достатъчно разрушително, но значително по-безобидно дори от архаичните бомби, хвърлени над Хирошима и Нагасаки.

Най-лошото е, че при ядрена атака няма как да се отървете абсолютно невредими. Разрушителността на взрива е едва първият проблем – далеч по-опасно е радиационното заразяване, което поразява директно водата, храната, както и всяко човешко тяло, влязло в обсега му.

Но нека предположим, че разиграваме лошия сценарий и близо до вас се е случила ядрена експлозия със сила, близка до онези 10 килотона на бомбата, хвърлена над Хирошима. Първото усещане ще бъде за тотален хаос, замайване, най-вероятно – загуба на съзнание. Това е ударната вълна, връхлетяла неочаквано. Ако след нея все пак дойдете в съзнание и можете да се огледате, то сте щастливци. Това е сигурен знак, че се намирате на поне 2 км (или повече) от мястото на експлозията – останалите няколко хиляди души, намирали се на километър или по-малко оттам, със сигурност вече не са между живите.

В зависимост от това колко далече от взрива сте се намирали, върху сградите около вас ще забележите различна степен на разрушение. Намиращите се на 2 км от експлозията ще бъдат засегнати силно, а по-далечните ще бъдат просто със счупени стъкла и избити прозорци.

Не забравяйте да бъдете добри самаряни – огледайте се за деца, жени или възрастни хора, които имат нужда от помощ.

Не губете време – важното е възможно най-скоростно да се скриете. Първите 15 минути след толкова голяма експлозия са от особено значение. През това време голяма част от силно радиоактивните фини прахови частици все още се носят във въздуха. Моментът, в който започнат да се наслояват по земята е и този, в който наистина започва радиоактивното замърсяване.

Най-добри са места без прозорци и с дебели стени от камък или бетон. С други думи – високите етажи на офис сградите са лоша идея, но пък гаражите под тях са добра. В България има стотици бомбени убежища, голяма част от които са изградени по време на Студената война конкретно с цел да спасят голяма част от населението при ядрена атака. Лошото е, че огромната част от тях (разположени на ключови места в жилищните квартали, често до паркинги и под големи блокове) не се поддържат от години. В столицата има и 9 галерийни скривалища, които могат да съберат повече хора – при тях поддръжката е на по-високо ниво и се осъществява на месечна и годишна база. МВР и армията имат разработена система по осведомяване на гражданите за скривалищата и организираното им съпровождане до там.

В най-лошия случай обаче действате сами и трябва да действате бързо. Ако вече сте открили гараж или подземие, в което да се скриете, е хубаво да потърсите течаща вода. Или каквато и да било вода, която е далеч от радиоактивните отпадъци на улицата. Ако се окаже, че наблизо има течаща чиста вода, хвърлете далече дрехите си и се измийте добре, особено косата.

Време е да почакате.

Още след първия час на експлозията радиационната опасност ще падне рязко. А ако сте живи след 24 часа, положението отвън ще бъде 80% по-малко опасно за здравето, отколкото в минутите след експлозията. До този момент би трябвало обучени части на МВР и военните вече да са започнали разчистване на отпадъците и евакуация на населението.

Напишете вашите отзиви и мнения в нашата страница във Фейсбук ... @VestnikZora
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

***************************

***************************

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************