Няколко съвети какво да правите, ако сте сами у дома по време на земетресение

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Няколко съвети какво да правите, ако сте сами у дома по време на земетресение


През последните месеци станахме свидетели на силни земетресения в различни части на света. Наскоро 7.8 по Рихтер разтресе части от Нова Зеландия, провокирайки предупреждение за цунами.

И България не е застрахована срещу такъв тип природни бедствия. Затова е добре да знаем как да реагираме в случай на земетресение. Знаете ли какво да правите, ако усетите, че земята се люлее, когато сте у дома? В такива случаи можете да разчитате само на себе си. Д-р Пол Мишел Ернандес съветва да останем спокойни.

Той дава 6 съвета за действие:

1. Когато усетя земетресението, какво да направя най-напред? Ако сте близо до врата, отворете я. Силните земетресения могат да деформират рамките на вратите, а това впоследствие може да усложни евакуацията от помещението.

2. Ако няма къде да се скрия, няма маса наблизо, къде да потърся защита? Отправете се към най-стабилната част от стаята. В същото време стойте далеч от предмети, които може да паднат.

3. Ако земетресението продължи почти минута, какво е най-безопасното нещо, което мога да направя? Продължете да се укривате и да се държите. Придържането на масата например е много важно по време на силни земетресения, тъй като е възможно мебелите да променят местоположението си.

4. Кога е безопасно да изляза от сградата, в която се намирам? Щом земетресението спре, веднага се отправете към изхода. Въпреки това е добра идея да вземете твърд предмет и да защитите главата си с него. Ако не разполагате с такъв, сложете ръце над главата.

5. Ако съм на горните етажи на висока сграда, как да бъде в безопасност? Как най-бързо да изляза от сграда, ако има второ разлюляване на земята? Няма универсален отговор на този въпрос. Ако сте прекалено на високо и смятате, че не можете веднага да напуснете сграда, най-безопасно е да продължите да се изкачвате нагоре. Особено ако земетресението е доста силно и е способно да разруши сградата. Ако сте на по-долните етажи, рискът сградата да падне върху ви е по-голям.

6. Ако с мен има човек, който е ранен или заклещен, какво да направя? Ако не можете да помогнете сами, най-доброто решение е да го оставите и да потърсите помощ. Не се правете излишно на герой, тъй като може и вие да влезете в списъка с жертвите. Потърсете някой, който умее да реагира и е обучен за такива ситуации.
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************