И за какво скачаха малоумно по площадите???

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

И за какво скачаха малоумно по площадите???


•  Безброй очаквания, безброй обещания имаше преди 28 години, в началото на Прехода.
•  Къде им е демокрацията на тези с "времето" (крещяха като малоумни под палката на западните служби, че времето било тяхно)???
•  Къде изчезнаха скачащите бабички???

Тогава наистина вярвахме, че рогът на изобилието ще се излее върху ни. И той се изля. Но само върху една много малка част от българите. При раздаването на благата останалите бяхме пропуснати. Я не се оплаквайте, гълчат ни спечелилите от Прехода. Имате най-важното нещо, продължават те, свободни сте, да говорите, действате и пътувате, така че нямате никакви основания за недоволство. Дали обаче наистина сме свободни? Да, ако свободата се изразява в това да пишеш във фейсбук или да сменяш каналите на телевизора, така е, свободни сме. Но това е твърде мижава свобода. В нашия случай има един важен въпрос - възможно ли е бедните хора да бъдат свободни?

Не мисля, че е добре да се връзваме на клишето, че свободата била състояние на духа, че не зависела от материалното благосъстояние. Пълни глупости са това. И спокойно можете да наречете глупак всеки, който ви ги разправя. Без значение колко титли има пред името му. Не е възможно да сте хем бедни, хем свободни. В най-добрия случай единственото, което ще имате при това положение, е илюзията за свобода. Когато си беден, не можеш да направиш нищо. Единственото, за което си в състояние да мислиш, е оцеляването. Всъщност една от причините да ни държат на границата на екзистенц-минимума е точно тази - стремежът да ни оставят в несвободно състояние. Така елитът не се чувства застрашен. Тези, които би трябвало да му поискат сметка, нямат възможност да го направят. Те се скъсват от работа, за да останат поне няколко сантиметра над водата. При това положение няма как да мислиш за революции, да се стремиш да променяш статуквото.

Следдесетоноемврийските елити прекрасно разбират това. Бедността на населението ги устройва. И те ще правят всичко възможно това състояние да не се променя. Защото бедността не ти позволява да мислиш. Нито да се съпротивляваш. А мисленето и съпротивата са двете основни качества на свободния човек. Няма ли ги тях, значи никаква свобода нямаме. Имаме илюзия за свобода, която упорито ни пробутват през последните 28 години. По същия начин ни проглушават ушите с някакъв „цивилизационен избор“ и „светло евроатлантическо бъдеще“. Ако нещо ни залива по време на прехода, това са лишените от всякакъв смисъл фрази. Фрази, които колкото са по-кухи, за толкова по-свещени биват обявявани. Има и блюстители на господстващия либерален новоговор, които зорко следят никой да не го нарушава. Никой не бива да говори неща, които влизат в противоречие с мисловното статукво. Всеки, който си позволи подобен грях, биван наказван. Хайде сега някой пак да каже колко сме свободни.   

- - -
Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" на ГРУПА - БЪЛГАРСКИ ПЕЧАТ!
Напиши своето мнение, коментар, качи снимка!

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************