Няколко несъществени разлики между Виктор Орбан и Бойко Борисов

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Няколко несъществени разлики между Виктор Орбан и Бойко Борисов


•  Викотор Орбан е министър-председател на Унгария, държава в централна Европа с население малко под 10млн.души.
•  Зевзека Борисов е министър-председател на България, държава на Балканския полуостров с население малко над 7млн.души.

Освен постовете които заемат, между тези двама души няма никакви други прилики. Затова ще се занимаваме с разликите. А те са много. Не знам точно откъде да започна, затова ще започна от образованието на всеки един от тях.

Виктор Орбан завършва средното си образование в английската паралелка на елитната гимназия с преподаване на чужди езици в родния си град. Дипломира се като юрист в будапещенския университет „Лоранд Йотвьош“. През 1989 г. получава стипендия от фондацията на Джордж Сорос и заминава на обучение в Оксфордския университет, където в продължение на година изучава политически науки.

Борисов завършва средното си образование в Банкя. През 1977 година кандидатства във Висшата специална школа „Георги Димитров“ на МВР в Симеоново, във факултет „Държавна сигурност“. Приет е обаче във факултета „Противопожарна охрана“ (за най простите от най простите).

Виктор Орбан е обвиняван от мнозина, че е авторитарен и популист. Но, докато го обвиняваха, Орбан успя чрез обратно изкупуване на дела на монополните дружества в комуналните услуги, да намали с 25% цените на тока, на водата, на сметта, на газта. От което не е пострадал инвестиционния имидж на Унгария и за миналата година броят на чуждестранните инвестиции там е увеличен с 22%.

Бойко Борисов е обвиняван от мнозина, че е авторитарен и популист. Но, Борисов продаде остатъчният пакет акции(миноритарен държавен дял) на EVN-България, чрез Симеон Дянков и Трайчо Трайков, които бяха министри в първия кабинет Борисов. По-време на царуването на Борисов цените на тока, водата и газта се вдигнаха неколкократно, и то не само за битовия потребител, а и за индустрията.

Борисов, в началото на първия си мандат говореше колко жизнено необходими са ни „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“. Само след няколко месеца, получил заповед от Вашингтонските господари, ръководителят на партията и държавата, се изтъпани на подготвяната за АЕЦ „Белене“ площадка, само че малко встрани от нея, където не се виждаха подготвителните строежи, а само кал… и започна гръмогласно да ни убеждава, че Белене е един гьол, в който са потънали много милиарди, а Южен поток ще е пари, хвърлени на вятъра, които няма да се върнат никога. Нищо, че руската страна предложи да построи и двата огромни енергийни проекта изцяло за своя сметка, а ние да се издължаваме постепенно, когато започнем да печелим от евтините ток и газ.

Виктор Орбан съвсем обратно на Борисов, покани и прие Путин, и договори пълното финансиране на разширяването на АЕЦ Пакш, за сметка на Русия. Така се оказва, че ние нямаме Белене и Южен поток, а унгарците имат АЕЦ Пакш, а турците „Турски поток“

Орбан успя да отвори 400 000 нови работни места за четири години, сваляне на безработицата на 4%, най-ниска инфлация от 40 години и отваряне икономиката на Изток. Това е резултата от управлението на Орбан. Няма смисъл да ви казвам, че в България чуждестранните инвестиции са намаляли драстично, и както се оказа, един от най-големите инвеститори в България е офшорната зона Панама. А да отвори икономиката на Изток, Борисов не иска и да си го помисли, за да не го „разжалват“ презокеанските и брюкселски господари.

Унгария похарчи 924млн.долара за нови изтребители „Грипен“. България засега или няма да закупи нови изтребители, или заради Борисов, Цветанов, Плевнелиев и други знайни и незнайни лобисти, ще се оборудва с трета ръка F-16 от Португалия.
Просто накрая мога да обобщя: Виктор Орбан е държавник. Бойко Борисов е слуга. Ако ме попитате на кой? Не знам. На миналото си, на настоящето, на алчността си. На това, че е защитен свидетел на DEA още от 2001г. На това, че ЦРУ знаят всичко за него, а то съвсем не е приятно и безобидно. Най-вече е слуга на алчността си. Но пък вярвам, че именно тази алчност ще го погуби.

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************