Западните служби ни промиват мозъците, че е необходима война!

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Западните служби ни промиват мозъците, че е необходима война!


•  Професорът от военноморския колеж на САЩ Николас Гвоздев, бивш редактор в списание The National Interest, счита, че след като бъде ликвидирана общата заплаха от ИД за Русия и САЩ, вероятността от изостряне на конфронтацията между двете държави в Сирия съществено ще нарасне.
•  Набедени, "никогонеизвестни специалсити", "експерти" или просто "многознаещи" журналисти започнаха да се изказват колко била опасна Русия и колко било непбходимо война и избиването на стотици милиони!

Далеч преди окончателно да бъде разгромена армията на Хитлер, лидерите на западните съюзници Ф. Рузвелт, У. Чърчил и Й. Сталин започнали да се срещат в Техеран и Ялта, за да обсъждат съдбата на следвоенна Европа. Удивително е, че когато вече очевидно е ясен разгромът на „Халифата” като географско образувание, дискусията за бъдещето на Сирия постоянно се отлага.

Кюрдската криза е само първото сериозно проявление на съществуващите проблеми, тъй като най-важните въпроси за бъдещето на Сирия все още нямат отговор.

Още по-сериозен повод за тревога е очерталата се перспектива за сблъскване между двете основни коалиции (САЩ и РФ) по повод съдбата на Сирия. Преди администрацията на Барак Обама се залъгваше с надеждата, че Русия рано или късно ще се „осъзнае” и ще изпълни категоричното предварително условие „Асад трябва да си отиде”. Също така се предполагаше Москва по някакъв начин да убеди или да застави Иран да приеме тази реалност. Тогава САЩ биха могли да стартират процес на формиране на бъдещо опозиционно правителство на Сирия на широка основа.

Тези надежди се натъкнаха на две мощни препятствия:

Първо, непредвидената готовност на Иран и Русия да задействат във войната мощни силови ресурси и да поемат всички разходи и загуби, свързани със защита на Асад;

Второто препятствие се състоеше в неспособността на САЩ да сформира в Сирия ефективна опозиционна сила, която да води войната против Асад, и да се избегне необходимостта САЩ да въвеждат в страната значителни по брой войски. Затова Вашингтон се принуди да прехвърли голяма част от своите политически задачи на отрядите на сирийските кюрди с всички произтичащи последствия от риска от пълен разрив на отношенията с Турция, пише x-true.info. Освен това Москва се оказа по-изкусна в многостранната дипломация, отколкото САЩ очакваха.

Накрая Русия направи сговорчива Анкара и арабските емирати от Персийския залив, като постигна предпочитания от нея вариант за запазване на Асад като официален глава на Сирия. Руският подход за политическо уреждане на конфликта обаче в близко време го очакват сериозни изпитания: Първо, каква ще е съдбата на провинция Дейр ез-Зор източно от Ефрат, където по същество е нефтената индустрия?

Кой ще контролира тези възлови активи – сирийското правителство или сирийските опозиционни сили с подкрепата на САЩ? И двете страни ще струпат войски. Макар руските и американските военни да се намират в постоянен конструктивен контакт, не трябва се изключва възникване на катастрофална случайност.

Второто изпитание е как сирийското правителство ще си върне контрола над възлови гранични постове по границата с Ирак – това по същество е съдбата на иранския „шиитски коридор към Средиземноморието”. Това всъщност беше основната цел на участието на Техеран във войната.

Отчитайки измененията в политиката на администрацията на Тръмп по отношение на Иран към по-конфронтационен подход, за САЩ ще бъде въпрос от стратегическа важност да не допусне този коридор. Опитите обаче за блокиране на достъпа на сирийските войски до границата с Ирак, както и връщането на позициите на опозиционните военизирани групи, свързани със САЩ, също са свързани с риск за случайно сблъскване с руснаците. Накрая не трябва да се забравя и за съдбата на Башар Асад. Администрацията на Тръмп никога официално не се е отказала от позицията „Асад трябва да си отиде”.

Москва обаче по всичко изглежда е решила: Асад остава президент на Сирия! Вашингтон едва ли ще се примири с това и няма да счита гражданската война за завършена, нито въпросът за бъдещето на страна да е уреден.

Що се отнася до Русия, която вече официално обяви за завършена военната й намеса в Сирия, продължаващото активно участие в конфликта на САЩ не само няма да позволи извеждането на руските войски и пренасяне на освободените военни ресурси за решаване на други проблеми, но и ще означава, че Сирия остава зона на потенциален конфликт между Москва и Вашингтон. Макар предстои окончателното ликвидиране на заплахата от ИД, вероятността от изостряне на конфронтацията на двете държави в Сирия съществено нараства.

- - -
Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" на ГРУПА - БЪЛГАРСКИ ПЕЧАТ!
Напиши своето мнение, коментар, качи снимка!

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************