Как ни промиват мозъците!

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Как ни промиват мозъците!


10 МЕТОДА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МАСИТЕ

Управлението на поведението на човека е една от първите задачи на държавата. Държавата се създава от нейните граждани с цел да съгласуват интересите си, но държавната или политическата власт имат свои собствени интереси и първата й задача е управлението на онези, които са я избрали с цел най-тривиално самосъхранение.
Ако хората започнат да проявяват недоволство от текущата политика, която произтича от тясно корпоративните интереси на властовата върхушка и нейните доверени лица, за да се избегне насилието над народа, се използва пропагандата, чийто инструмент са СМИ.
Ноам Хомски (Чомски) – професор по езикознание в Масачузетския технологичен институт, лингвист, философ, обществен деец, писател и политически аналитик направи списък с “десетте метода за манипулиране” със средствата за масова информация.

Метод №1

Отвличане на вниманието

Основен елемент в управлението на обществото е отвличането на вниманието на хората от важните проблеми и решения, които се приемат от политическите и икономически управляващи кръгове, чрез постоянно насищане на информационното пространство с малко значими съобщения. Методът с отвличането на вниманието е много съществен, за да не се даде възможност на хората да получат важни знания в областта на съвременните философски течения, науката, икономиката, психологията, невробиологията и кибернетиката. Мястото на това информационно пространство се заема от спортни вести, шоу-бизнес, мистика и други информационни съставки, които се основават на човешките инстинкти от еротиката и порнографията до битовите сапунени сюжети и съмнителните методи за лесно и бързо манипулиране чрез рекламата.
“... постоянно отвличайте вниманието на хората от истинските социални проблеми, превключвайки на теми, които нямат реално значение. Направете така, че хората да са постоянно заети с нещо и да нямат време да разсъждават, подобно на животните...” (Наом Хомски, цитат от книгата “Тихо оръжие за спокойни войни”)

Метод №2

Създавайте проблеми, след това предлагайте методи за решаването им

Този метод се нарича “проблем-реакция-решение”. Създава се проблем, някаква “ситуация”, за да се предизвика определена реакция сред населението така, че то само да поиска вземането на мерки, необходими на управляващите кръгове. Например да се задвижи вълна от насилие в градовете или да се организират кървави терористични актове с цел хората да поискат да се приемат закони за засилване на мерките за сигурност и провеждане на политика, която ограничава гражданските свободи. Или се предизвиква някаква икономическа, терористична или техногенна криза, за да се накарат хората в съзнанието си да приемат мерки за ликвидиране на нейните последици, макар да бъдат нарушени социалните им права, като “необходимото зло”. Трябва да е ясно, че кризите не се раждат сами.

Метод №3

Метод за постепенното прилагане

За да се проведе някаква непопулярна мярка, е достатъчно тя да се внедрява постепенно, ден след ден, година след година. Точно по този начин бяха глобално наложени принципно нови социално-икономически условия през 80-те и 90-те години на миналия век. Свеждане до минимум на функциите на държавата, приватизация, нестабилност, масова безработица, заплата, която не осигурява достоен живот. Ако всичко това се беше случило едновременно, щяха да избухнат революции.

Метод №4

Друг метод да се приложи едно непопулярно решение е да се представи като “болезнено необходимо” и в един момент да се постигне съгласието на хората за осъществяването му в бъдеще. Много по-лесно е да се приемат някакви жертви в бъдещето, отколкото в настоящето. Първо, защото това няма да се случи веднага; второ, защото народът като цяло винаги е склонен да лелее наивни надежди за това, че “утре всичко ще бъде по-добре” и че онези жертви, които искат от него, могат да бъдат избегнати. Това дава на хората повече време, за да свикнат с мисълта за промените и смирено да ги приемат, когато дойде време.

Метод №5

Обръщайте се към народа като към малко дете

В повечето пропагандистки речи, насочени към широката публика, се използват такива доводи, персонажи, думи или интонации, сякаш става дума за деца от училищна възраст, които имат задръжка в развитието си или са умствено изостанали индивидууми. Колкото по-силно някой се опитва да въведе в заблуда слушащия, в толкова по-голяма степен той се старае да използва инфантилни речеви фрази. Защо?
Ако някой се обръща към човека, все едно, че той е на 12 или по-малко години, то по силата на внушаемостта, в отговор или реакция на този човек, с определена вероятност може да отсъства критичната оценка, което е характерно за деца на възраст 12 или по-малко години.
Наивните разсъждения и баналните истини, заложени в политическите речи, са насочени за възприемане от по-широка аудитория, към която се прилагат описаните методи за манипулиране на нейното съзнание.

Метод №4

Да се набляга повече на емоциите, отколкото на разсъжденията

Въздействието върху емоциите е класически метод за нервнолингвистично програмиране, насочен да блокира способността на хората за рационален анализ, в крайна сметка – въобще способността за критично осмисляне на случващото се. От друга страна, използването на емоционалния фактор позволява да се отвори вратата към подсъзнателното, за да се вградят там мисли, желания, страхове, опасения, принуждения или устойчиви модели на поведение. Заклинания като това колко е жесток тероризмът, колко е несправедлива властта, как страдат гладните и унизените оставят “зад кадър” истинските причини за случващото се. Емоциите са враг на логиката.

Метод №7

Дръжте хората в невежество, култивирайте посредственост

Правете така, че хората да не могат да разберат методите, които се използват за това те да бъдат управлявани и подчинени на властта. Качеството на образованието, предлагано на нисшите обществени класи, трябва да бъде колкото може по оскъдно и посредствено, за да може невежеството, което отделя нисшите обществени класи от висшите, да остане на ниво, което нисшите класи да не могат да преодолеят.
Към това се отнася и пропагандата на т.нар. съвременно изкуство, което е кичозно, посредствено, претендиращо за известност, но не отразяващо реалността чрез онези произведения на изкуството, които не изискват подробно обяснение и агитация за тяхната “гениалност”.

Метод №8

Стимулирайте гражданите да се възхищават на посредствеността

Внедрявайте в населението мисли за това колко е модно да си тъп, пошъл и невъзпитан. Този метод е неразривно свързан с предишния, тъй като всичко посредствено в съвременния свят се появява в огромни количества във всякакви социални сфери – от религията и науката до изкуството и политиката. Скандали, жълти страници, магьосничество и магия, съмнителен хумор и популистични акции – с всичко това се постига една цел: да не се допусне хората да имат възможност да разширят своето съзнание до безкрайните простори на реалния свят.

Метод №9

Усилвайте чувството за собствена вина

Карайте човек да смята, че е виновен за собствените си нещастия, които се случват заради недостига на умствени възможности, способности или прилаганите от него усилия. В резултат, вместо да въстане срещу икономическата система, човек започва да се самоунищожава, обвинявайки за това самия себе си, което предизвиква потиснато състояние, което води до бездействие. А бездействието не може да роди революция. Политици и учени, особено психотерапевти, също и религиозни дейци използват достатъчно ефективни доктрини за постигане на ефекта на самобичуване на пациентите и паствата, за да управляват техните жизнеутвърждаващи интереси, насочвайки ги в нужното русло.

Метод №10

Знайте за хората повече, отколкото те знаят за себе си

През последните 50 години успехите в развитието на науката доведоха до все по-голям разрив между знанията на обикновените хора и сведенията, които имат и използват управляващите класи. Благодарение на биологията, невробиологията и приложната психология “системата” получи основни знания за човека в областта на физиологията и психиката. Системата научи за обикновения човек повече отколкото той знае за себе си. Това означава, че в повечето случаи системата има голяма власт и в голяма степен управлява хората, отколкото те самите себе си.


- - -
Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" на ГРУПА - БЪЛГАРСКИ ПЕЧАТ!
Напиши своето мнение, коментар, качи снимка!

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************