Пеевски, Борисов, Доган - Започнала е война. За много пари и много власт. Война вътре в мафията

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Пеевски, Борисов, Доган - Започнала е война. За много пари и много власт. Война вътре в мафията


Всеки слух става истина в мига, в който бъде официално опроверган. Казал го е Стив Джобс. Сещам се поне за няколко примера от последните седмици, доказващи мисълта на създателя на Apple. Премиерът Борисов заяви: Пришиват ми Делян Пеевски, а не е вярно. След опровержението вече е!

Не са верни слухове, че щели да ме разследват и арестуват. И това не е вярно (че има конфликт с Пеевски) – опровергава на свой ред Доган. Е, вече и тези слухове са официализирани.

Нямам интереси във Военно-промишления комплекс, нто придобивам активи на КТБ, - бърза да се присъедни към официалните опровержения и Делян Пеевски.

Малко преди тези летни отрицания бе онова на главния прокурор Цацаров, че не е заплашвал никого по време на срещата му в ЦУМ с домакина  брат по масонска линия Георги Гергов и поканения бизнесмен Сашо Дончев.

За упоменатите субекти Стив Джобс вероятно е някакъв американски чекиджия, който – след като умря - е модно да бъде цитиран. Ще се възползвам от тази „мода” да припомня още една мисъл на Джобс, определен от списание Fortune за най-умния човек в света на високите технологии: „Да бъдеш най-богатият човек в гробищата е нищо”… Обаче е много нещо да го разбереш.

Чрез „открито писмо” до някои медии Делян Пеевски се обяви за жертва на „фалшиви новини”. Той  медиите му разкривали истината за КТБ и се стремели да предотвратят разграбаването на активите на банката. Тези твърдения могат да бъдат коментирани само по един начин: В тях има толкова истина, колкото и в това, че д-р Менгеле ще става лице на УНИЦЕФ.

Какво се случи, та Борисов, Доган и Пеевски излизат един след друг да „опровергават” неща, с които досега са се забавлявали. Какво изнерви тези хора? Нали Борисов се хвали с фантастични 8% ръст на икономиката и огромен бюджетен излишък? Доган си е на сянка в 2-звездните сараи в Бояна и на морето, където със сигурност има достатъчно лед за ирландския му приятел... И Пеевски би трябвало да е щастлив: роди му се второ дете, прибира милиони от далавери, не стъпва в парламента, има си 2-звезден пристан в „Берлин” – Бояна, 2-звездна вила в Дубай, Борисов е премиер, Цацаров – главен прокурор, НАП си е негова, ДАНС е негова, МВР и то, България си е негова... Колко малко му трябва на човек, за да е щастлив: няколкостотин милиона, стотина фирми и десетки имоти, институции под крилото...

И все пак: Защо Пеевски се страхува?

Появата на това писмо с умерен, дори оправдателен тон, издава притеснение. Предишнте писма на Пеевски – срещу Цветан Василев, за готвено покушение срещу него - бяха агресивни до бруталност. Спомнете си също как се заканваше на Цветан Цветанов от трибуната на НС, когато още не беше споена дружбата му с Борисов. Нападателен, агресивен, заплашващ. Планина, застрашаваща да се стовари върху ти... Автентичният мутренски тон е сменен и това не е случайно.

Това е страх. Пеевски знае защо се оглежда и поти.

Вече е известно, че действията му, свързани с фалита на КТБ и заплахите срещу Цветан Васлев се разследват в САЩ по закона „Магнитски”. Това, което не знае е, че проверките са в напреднала фаза. Това, което пък публиката не знае, е че Пеевски отдавна е в „черен списък” на американското посолство в София и не може да посещава Америка. Освен ако не бъде призован да даде обясненя пред сенатска комисия или комисия на Конгреса по закона „Магнитски”. Което ще е силно изпотяващо изпитание за него.

Пеевски е много притеснен и от факта, че хора като Джоузеф Огъстин, вицепрезидентът на вашингтонската консулнтанска компания JWI (Jefferson Waterman International) и бивш служтел на ЦРУ казват за него: „Много е важно президентът Доналд Тръмп да научи, какво са правили Делян Пеевски и Сотир Цацаров по казуса „КТБ – Цветан Василев”.

Притеснен е и от ангажирането на вашингтонската консултантска компания JWI (Jefferson Waterman International) – представлявана от Бил Ричардсън, бивш губенатор, министър на енергетиката на САЩ, представител на страната в ООН,  четири пъти номиниран за Нобелова награда за мир.

Най-много обаче е притеснен от факта, че никъде досега не се споменава имета на премера Борисов в това разследване. От което Пеевски го обливат горещи вълни.

Заради съмненията:

- Дали Борисов се е споразумял с американците да не го закачат и срещу какво? Пеевски ли е цената?

- Дал ли е Борисов информация за банкови сметки на Пеевски в чужбина, каквато информация премиерът притежава от тайните служби. И от партньорски такива.

- Може ли да разчита на главния прокурор Цацаров както досега? Цацаров също трябва да се спасява, което означава, че би дал на американците всяка, поискана от тях информация, свързана с Пеевски...

- Може ли да разчита на Доган, след изявленията на Димитър Тадаръков, че четирима досега не са се справили с почетния председател, няма да се справи  и Пеевски – прекалено голяма хапка е Доган за него.

- Докъде могат да стигнат руснаците от ВТБ, които са предявили към него претенции за стотици милиони покрай аферите с Виваком, Южен поток и пр.

- Пеевски със сигурност е научил, че Борисов е притискан и от американци, и от Брюксел, и от Анкара да разкара модела Кой. Което означава него самия. Знае също, че Борисов би направил всичко и би минал през всеки, за да опази себе си и поста, който заема.

- Много вероятно е Пеевски да е научил за разговори на своивисокопоставен ортаци с US-мисията в София. Не знае какво е обсъждано, но има основание да подозира, че са го „изпържили”.

- Пеевски се превръща в ахилесовата пета на „тричленката” Борисов, Цацаров и той. Постовете на другите двама са нещо като имунитет. Поне за единия. Най-логично е да бъде похарчен именно той.

- Задкулисието също би се освободило най-лесно от него.

Най-важното - най-накрая. Пеевски пише писмо, че няма нищо общо с ВПК, защото е сгафил ужасно точно в търговията с оръже. Нагазил е в територии, където дебелашкото самочувствие и наглостта не минават. Там участниците имат достатъчно пари и връзките между тях се изграждат в продължение на години. Може да се движат понякога по ръба на закона, но държат много на доверието и дадената дума. Нещо, което не важи за Пеевски. Затова ии бе предупреден от Доган, че върви в грешна и опасна посока. Предупреждението бе отправено чрез двама души. Много вероятно е Пеевски да е настъпил руска мина, което трудно се прощава. Затова и тонът му в писмото е като на напикано дете. Отгоре морето е спокойно, но отдолу е мъртво вълнение. То прибира най-много жертви. Доган е голям залък, скръцнаха зъби на самозабравилия се, изкуствено оплоден олигарх.

Всичко това е достатъчно сериозен повод Делян Пеевски да не спи спокойно. Не спят спокойно обаче и Борисов, Цацаров, Доган и други от кръга Кой. Знаят, че за да си спаси задника – а той е нещо наистина широкомащабно – Пеевски ще извади в даден момент събираните компромати срещу тях.  Започнала е война. За много пари и много власт. Война вътре в мафията.

Може би непрекъснатото говорене за тези лица е омръзнало на много българи. Но тези лица се намесват нагло в живота ни, контролират ни, подслушват ни, грабят ни, мамят ни. Обезмислят бъдещето на децата и младежите, прогонват ги от България. Не можем да мълчим, защото ще се превърнем в роби. Каквато е тяхната цел.

Напишете вашите отзиви и мнения в нашата страница във Фейсбук ... @VestnikZora
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

***************************

***************************

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************