Политиците в Европа, като агенти на Ислямска държава

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Политиците в Европа, като агенти на Ислямска държава


•  В Европа няма политическа воля за справяне с тероризма
•  Ангела Меркел е доволна от убийствата на мирни жители. "Ние няма да променяме нищо" - коментира тя безстрастно, убийствата в Барселоа!!!???

В четвъртък вечер бе регистрирана поредната терористична атака. Този път в Барселона. След като бял микробус навлезе в тълпата от туристи на известната улица „Ла Рамбла". Равносметката до момента е 14 убити и над 100 ранени. До кога ще продължава тероризмът в Европа и защо европейските страни са безсилни в борбата с него? По тази тема пред радио "Фокус" говори експертът по кризи на сигурността проф. Вихрен Бузов.

- Как ще коментирате терористичните атаки в Барселона?

- Свидетели сме на поредния зловещ атентата, или серия от зловещи атентати, в европейски градове, в богата част на Европа. Бих могъл да кажа, че това е поредното доказателство, че в тези страни живеят много лица, които не са добре контролирани, не са добре профилактирани от службите. Това са предимно бивши бойци, участвали във войните в Близкия Изток, най-вече в Сирия, в Северна Африка, които са се завърнали след разгрома на ИДИЛ и след края на някой други военни конфликти. Те могат да използват своята военна сила само за атентати - да бъдат изпълнители на такива акции. Свикнали са да имат много пари, защото когато са били изпратени там, са получили пари и вероятно обучени от някои причастни към конфликтите „Западни тайни служби". Сега търсят отново такива поръчки. Попадат под влияние на радикални ислямисти, които проповядват в редица джамии в Западна Европа. Има свидетелства, че атентаторите в Англия и Франция са били обвързани по някакъв начин със салафитския ислям, който се проповядва в Саудитска Арабия. Вероятно има и ще продължава да има такива служби, които ще стоят на заден план, бих казал корпоративни агенти, които са заинтересовани някъде да не бъде добре охранявана границата, някъде да падне преградата пред мигрантската вълна, защото например балканския маршрут е добре охраняван. Страните от Вишеградската четворка затвориха своите граници за мигранти. Остават Италия, Испания, които са прекалено толерантни и същевременно се управляват от едни твърде либерални правителства, които не могат да контролират добре обществения ред. Европейският съюз има нужда не само да хвърля пари във Фронтекст, за да пази границите. Трябва да се вземат мерки за профилактиране на тези елементи - бившите участници във войните, на които трябва да им се потърси отговорност за това, което са правили в Сирия, в Ирак, в Либия, да бъдат въдворени по местожителство, да се затворят в лагери. Тоест необходими са извънредни мерки, с които да се прекършат всички тези странични преводи, които идват от ислямистки фондации. Те трябва да бъдат проверявани със съмнения за тероризъм. Ислямистки фондации има не само в Саудитска Арабия, а и в много страни в света. Тоест трябва да се обяви една война на радикалния ислям, в която да се включат всички европейски страни, защото врагът не е на руската граница, където Испания изпрати досега 300 войници, за да пази Литва от страховете им от руснаците. Врагът е в самите тези държави. Така че трябва да се вземат мерки и то колективно от тези страни, за да се предпазят от следващи тежки атентати. Но тук не може да се върви само с демократични средства и с изтерзаните правни системи на тези страни, а трябва да се върви с извънредни средства, както го правят в Турция.

- Отново „Ислямска държава" пое отговорността за този пореден атентат.

- Тя дълго ще звучи като марка, като реклама. „Ислямска държава" беше срината и унищожена с участието на коалицията на Русия, Иран и Турция, но тя ще продължи да се подвизава в тези атентати като идея, докато не се вземат наистина мерки да се изкорени тя от самите западноевропейски градове. Разбира се съществува и социален елемент - има хора, които живеят в гета, които не са интегрирани. Това не може да стане с магическа пръчица, но онези, които са радикализирани, които веднъж са държали оръжието, те трябва да бъдат под контрол, трябва да бъдат отворени, да им се потърси отговорност, т.е. нужни са твърди мерки срещу терористите, твърди мерки по начина, по който го правят в Турция.

- Защо Европа не може да се справи с този терор? Защо е безсилна?

- От една страна няма политическа воля. Няма политическа воля, защото европейските политици са намесени по някакъв начин, като вървящи след американците, в тези войни и то са намесени в доста тъмни сделки - в търговия с горива, със стоки от „Ислямска държава", в изпращане на войници, в планове да се унищожават суверенни държави като Либия и Сирия. а сега се гласят да разпалват пожар и в Кюрдистан. Няма единна воля, няма консенсус. Мисля, че единственият изход е гражданите сами да поискат от тях да вземат мерки, а не само да има едни акции на солидарност, които до нищо не водят, да се манифестира, като това да смениш профила си в социалните мрежи, че си Барселона или Париж. Това до нищо няма да доведе. Трябва да се вземат твърди мерки срещу тероризма, за да бъде пречупен - пречупен като финансиране, като лица, които се движат безнаказано в европейските градове, а трябва да бъдат затворени, дори и с цената на нарушаване на колективни и индивидуални права. Тайните служби трябва да знаят кои са тези лица и трябва да ги преследват безпощадно.

- Разширява ли се обсегът на държавите, които попадат под прицела на терористите? Както знаем преди бяха Англия, Франция, а сега Испания?


- Испания никога не е била изключвана от обсега. Нека да припомним атентата на гара „Аточа", който ги принуди да върнат испанските войски, които бяха изпратени на акция далеч от границите на Испания, и смени дори и политическите нагласи. Испания, след евентуалния Брекзит, стана една от водещите страни в Европейския съюз. Освен това тя е много важен коридор, през който от Северна Африка, през Мароко, могат да нахлуват и да търсят мигрантски статут всякакви орди от Африка. Така че тя е важна. Да се надяваме, че тук на Балканите нещата ще бъдат държани под контрол. Засега правителството на Сърбия проявява наистина сериозна воля да спре бежанския поток. В Румъния също има подобна политика. България трябва да се присъедини към тези страни от Вишеградската четворка, които затварят границите си, защото ние трябва да избираме с кого ще живее, а не трябва да ни се налага.

Напишете вашите отзиви и мнения в нашата страница във Фейсбук ... @VestnikZora
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

***************************

***************************

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************