Унгарците пак му измислиха цаката на Сорос

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Унгарците пак му измислиха цаката на Сорос


•  Унгарската рецепта за справяне със спекуланта: НПО-тата на Сорос с декларации чии интереси обслужват
•  Условие за езиков ценз спира притока на кадри към люпилнята му в Будапеща

Декларации, в които всички НПО-та с годишен доход над 16 500 евро от чужбина ще посочват чии интереси обслужват, въвежда правителството в Унгария. Мярката е част от законов пакет с реформи, целящи изваждането на светло на дейността на организациите, финансирани от милиардера спекулант Джордж Сорос. Председателят на най-влиятелната организация в страната - Граждански форум за единство Ласло Чизмадя обясни, че декларации за обслужване на интереси НПО-тата ще подават и в случай че 70% от годишното им финансиране идва от чужбина, цитиран от "Монитор".

До тези мерки се стига, след като унгарското общество се надигна срещу действията на организациите на Сорос в страната, които на няколко пъти се пробваха дори да свалят легитимно избраното правителство на премиера Виктор Орбан, тъй като кабинетът му отказва да обслужва интересите на милиардера спекулант. В началото на годината заместник-председателят на управляващата партия в страната ФИДЕС – Силард Немет, излезе с остър коментар за случващото се и дори се закани цялата група на Сорос да бъде „изкоренена” от Унгария, тъй като тя „обслужва глобалните капиталисти”, които работят против интересите на държавата. Самият Орбан пък се закани, че Сорос ще бъде "изтръгнат" от всяка европейска страна и даде да се разбере, че интересите, обслужвани от НПО-тата му, ще бъдат изкарани на светло. Според него те получават пари от чужбина, за да "организират бежански потоци и да подпомагат миграцията". Агенция Монитор се свърза с анализатори и представители на управляващата партия ФИДЕС, за да установи какъв е методът, по който страната противодейства на Сорос.

Милиардерът спекулант, който финансира и редица НПО-та у нас, присъдружни на олигархичния кръг „Капитал“, впрегнати в последните години в опити за овладяване на всички власти у нас. В серия от материали ви представяме унгарската рецепта за справяне със задкулисната мрежа, изградена от Сорос в редица страни, сред които и България.

По данни на „Блумбърг” в Унгария "Отворено общество" финансира над 60 НПО-та. Досега за дейността й в Източна Европа и бившия Съветски съюз са инвестирани над 1,6 млрд. долара. Пред Агенция Монитор Чизмадя обясни, че в момента на територията на Унгария действат около 65 НПО-та, свързани със Сорос. Те представляват нищожен процент на фона на действащите 65 000 организации в страната, но в същото време НПО-тата на спекуланта са сред малкото, занимаващи се активно само с политика и така лесно може да се види разграничителната линия между тях и останалите. Мнозинството асоциации в Унгария, които официално са регистрирани в съда, се занимават с обучение, с изкуство, възпитание, рецитали, танци, дейности за свободното време и т.н.

„Тези 60-65 организации много ясно се вижда, че се занимават с политика, и също така ясно се вижда къде принадлежат политически. Сред тях по-големи такива организации са „Амнести интернешънъл”, „ТAC организация – Общество за свободни права”, организация „Еко гражданин” и т.н.”, обясни Чизмадя и допълни, че тези НПО-та ясно са си „поставили за цел свалянето на легално и правно избраното правителство в страната”.

Централноевропейският университет в Будапеща е люпилня за кадри от цял свят, които след това се инфилтрират в различни НПО-та и институции, за да обслужват интересите на Сорос
Централноевропейският университет в Будапеща е люпилня за кадри от цял свят, които след това се инфилтрират в различни НПО-та и институции, за да обслужват интересите на Сорос
Точно затова изваждането наяве на тяхното финансиране е толкова важно, за да се види какви са целите и интересите, които обслужват, категорични са унгарските експерти. Чизмадя, както и повечето анализатори посочват, че изсветляването на доходите на тези НПО-та категорично не са опит за закриването им. Имат за цел да покажат на широката общественост „кой плаща за музиката, която свирят”, за да е гарантирано, че не действат против интересите на Унгария и гражданите й в частна полза.

„Няма нищо особено в тази практика, защото всяка организация, била то тя и унгарска и получаваща своето финансиране от държавата, би могла да бъде разследвана по всяко време от международната данъчна служба или от унгарските власти. Фондациите са под постоянен надзор и това не е нещо изключително”, категоричен е Чизмадя и допълва: „Целта не е да се провери каква е ситуацията с международните пари. Проверките се правят в интерес тези пари да не могат да се използват срещу унгарското общество – сваляне на правителството, провал на олимпиадата и т.н. Искаме да извадим наяве при тези организации, които имат по-голям доход от чужбина, за какво се използват средствата”.

Анализаторите са категорични, че парите, идващи от чужбина, биха могли да поставят някои въпроси за сигурността на страната и затова е важно да се знае за какво ще бъдат употребени тези пари – дали за свалянето на правителството, закупуването на оръжия или дори да спонсорират терористи.

Мерките на Орбан ще засегнат и люпилнята за кадри на Сорос в Будапеща – Централноевропейския университет (ЦЕУ), и най-вероятно напливът на желаещи да учат там ще секне. Причината е, че се въвежда законово изискване лекциите в университета се водят на унгарски, а не както досега – изцяло на английски език. Висшето учебно заведение, намиращо се в сърцето на унгарската столица, е основано през 1991 г. Той е изцяло частен университет, създаден с финансовата помощ на Сорос. Официално заявената му цел е развитието на „отвореното общество и демокрацията в страните на Централна и Източна Европа, както и бившия Съветски съюз“. В действителност обаче вузът е люпилня за кадри, в която са се обучавали почти всички шефове на НПО-тата му у нас и в страните от бившия соцблок. Всяка година ЦЕУ приема 1500 студенти от 100 страни. Повечето студенти получават стипендия за целия курс на следването си, доколкото ЦЕУ има фонд от 400 млн. евро, гарантиран от създателя на университета Джордж Сорос.

Раздавали книга на мигрантите да не съдействат на полицията

Според представител на управляващата в Унгария партия ФИДЕС, подкрепяйки с финансови средства различни организации, бизнесменът Джордж Сорос подпомага нелегалната миграция, пък съобщи преди няколко месеца унгарският ежедневник Népszava.

„Джордж Сорос помага на някои неправителствени организации да направят всичко възможно, за да подкрепят неограничения мигрантски наплив към Унгария - заяви в събота на пресконференция Ищван Холик – представител на партия ФИДЕС. Той спомена като пример Унгарския хелзинкски комитет, Унгарската асоциация за предоставяне на убежище на мигрантите и Асоциацията за правата на човека. Той посочи, че бизнесменът също е свързан с организацията „Добре дошли в Европа“, която наскоро раздаваше на мигрантите книга, която ги насърчаваше да не сътрудничат с унгарските власти и да не им дадат пръстови отпечатъци.- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

***************************

***************************

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************