Америка заплашва и обявява войни на цял свят!

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Америка заплашва и обявява войни на цял свят!


В петък вечерта на 28 юли, американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще подпише закона за увеличаване на икономическите санкции (приет в Сената с 98 гласа „за” срещу 2 гласа „против” и в Камарата на представителите с 419 гласа „за” срещу 3 гласа „против”) срещу всеки бизнес, който „съзнателно предоставя стоки или услуги, свързани със строителството, модернизацията или ремонта на руските тръбопроводи за износ на енергия”.

Русия е най-големият енергиен доставчик за най-големия енергиен пазар в света – Европа или Европейския съюз (ЕС). Най-големият дял от тази търговия е свързан с газа, основният енергиен източник на Европа, който се доставя чрез газопровод от Русия към Европа. Порази тази причина тези тръбопроводи имат огромно значение не само за руската икономика, но и за тази на Европа.

Президентът Тръмп е накарал Конгреса да се съгласи с това да ограничи прилагането на тази клауза само до следното: „Президентът, съгласувайки действията си със съюзниците на Съединените щати, може да наложи пет или повече от санкциите, описани в раздел 235 по отношение на лице, ако президентът установи, че лицето съзнателно, на или след датата на влизане в сила на този закон, прави инвестиция, описана в подраздел б), или продава, отдава под наем или предоставя на Руската федерация стоки, услуги, технологии, информация или помощ за изграждането на руски тръбопроводи за износ на енергия”.

Но новият закон все още включва „раздел 232. Санкции във връзка с развитието на тръбопроводите в Руската федерация”. Този раздел наказва предоставянето на „стоки, услуги, технологии, информация или помощ, които биха могли пряко и в голяма степен да улеснят поддържането или разширяването на строителството, модернизацията или ремонта на тръбопроводите на Руската федерация за износ на енергия”. Това включва и решаващия газопровод „Северен поток”, който се поддържа от руски и германски компании за транспортиране на газ от Русия в ЕС.

По този начин американските фирми се сдобиха с подставени лица в Конгреса, които да накажат европейските и руските компании (които ще бъдат определени от „президента, в координация съюзниците на САЩ”), които работят заедно, за да доставят руския газ до европейските пазари.

„Северен поток” има годишен капацитет от 55 милиарда кубически метра, но се планира капацитетът му да се удвои до 110 милиарда кубически метра до 2019 г., като се поставят две допълнителни линии. Поради рестрикциите на ЕС спрямо „Газпром” реално се използват само 22,5 милиарда кубически метра от неговия капацитет. В по-широк смисъл „Северен поток” може да бъде възприеман и като сухопътен тръбопровод, захранващ Руската федерация, както и Западна Европа.

Така че американските олигарси вече са намалили значително ефективността на тази огромна европейска и руска инвестиция. Това вече е война на американските олигарси (и техните агенти в Конгреса) срещу Европа и Русия. Новите санкции имат за цел да засегнат още повече, дори изцяло да осакатят Европа и Русия.

На президента Тръмп трябва да му се признае това, че отслаби тази клауза до такава степен, че на практика я обезсмисли. Но намерението на олигарсите, които контролират САЩ, да принудят Европа да купува от тях, както и от техните съюзници в Саудитска Арабия, в Обединените арабски емирства, Кувейт и останалите кралски фундаменталистки сунитски арабски семейства, е ясно.

Другите акценти от този нов закон на САЩ са добре обобщени в статията „Тръмп потвърждава, че ще подпише проектозакона за санкциите в Русия”, публикувана от Zero Hedge на 28 юли. Най-голямата отстъпка, която направи Тръмп беше да позволи този нов закон, „H.R.3364 – Закон за противодействие на американските нападения чрез санкции”, да „класифицира съществуващите санкции на САЩ спрямо Русия и да изисква те да бъдат разгледани от Конгреса преди да бъдат отменени”. Това е споразумение между изпълнителната и законодателната власт (споразумение между президента и Конгреса), но Конституцията на САЩ не съдържа никаква разпоредба, която да позволява такова споразумение да я нарушава. А в Конституцията на САЩ съществуват редица разпоредби, според които H.R.3364 може да бъде определен от съдилищата като нарушаващ основния закон. Това е възможно, разбира се, ако приемем, че не са подкупени ключови съдии.

Когато една държава се управлява от своите олигарси, всичко, което казва конституцията на тази нация, може да се разглежда по-скоро като препятствие, а не като категорична забрана, защото реалната конституция във всяка страна е такава, каквато те искат тя да бъде. Все още не може да се определи точно колко лошо е станало правителството на САЩ, но това може да стане ясно сравнително скоро.

 

Напишете вашите отзиви и мнения в нашата страница във Фейсбук ... @VestnikZora
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

***************************

***************************

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************