ЗДРАВЕ

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Шест лоши ежедневни навици, заради които ви се подува коремът и изглежда огромен


Какво си причинявате сами без дори да подозирате, но и как да се справите с това

   

За хората с проблемни зъби: Тези билки ще ви оправят живота


Продуктите по магазините, които трябва се грижат за зъбите ви, често съдържат натриев лаурил сулфат и алкохол, които могат постепенно да доведат до ерозия.

   

Здравословна напитка прочиства кръвоносните съдове и шлаката от вените


Почти няма човек, на който да не му е необходимо да изхвърли ненужните мазнини от тялото, да прочисти черния дроб, а всекиму е необходимо да предпази тялото си от вируси и от бактерии.

   

Защо времето лети по-бързо с възрастта


Когато бяхме деца, летните ваканции изглеждаха безкрайни, а дните преди Коледа се точеха като години. Защо сега, когато сме възрастни, отпуските изтичат за миг, а седмиците, месеците и дори цели сезони минават със свистене край ушите ни.

   

Как да прочистите тялото си след празниците


Празниците са онова време в годината, когато хапваме обилно, консумираме повече алкохолни и газирани напитки и се движим по-малко.

   

Как да преборим рака без химиотерапия


Професор Янаки Караджов е микробиолог по професия, а по призвание еколог и апитерапевт.

   

Свинският грип плъзна из София!


"Установени са още пет случая на свински грип, в столицата има разпространение на вирус от пандемичен тип", казва директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, цитиран от „ZORA NEWS“.

   

Иде високосната 2016, какво не бива да правите за нищо на света


Идва високосна година ... 2016 г. ще има един ден повече.

   

Кардиохирург: Истинската причина за сърдечносъдовите болести въобще не е в холестерола, а в...


Д-р Дуайт Лъндел казва, че истинската причина за сърдечносъдовите болести – въобще не са холестерола и мазните храни , както отдавна са убедени повечето от колегите му.

   

В България масово прикриват нежеланите реакции след ваксинация


Здравните власти отричат. Но родителите с право се възмущават и нямат доверие в здравната система по отношение на ваксинопрофилактиката. Неработещата добре система за Надзор на нежеланите реакции след ваксинация се обсъжда и в проучване на д-р Н. Владимирова – председател на Националната комисия по надзор на НРВ при МЗ.

   

Невероятната сила на Водолея, Близнаците и Везните


Всяка зодия си има своя слаба и силна страна. Въздушните зодии се отличават със своята упоритост и желание да постигнат целта си независимо от средствата.Това много им помага в живота и те често постигат всичко, което са искали, тъй като имат силен заряд от енергия, за да успеят.

   

Когато половинката ви предизвика на публично място


Когато сме сред хора, се стремим да се държим в нормите на общоприетото поведение. От малки сме получили възпитание, което изключва дадени реакции на публични места.

   

Какво помага при афти в устата?


Афтите в устата са резултат от възпалителен процес, които са болезнени и често пречат на човек да се храни нормално, да говори, да поддържа нормална устна хигиена.

   

Нарушава ли гладуването обмяната на веществата?


Аз съм на 47 години, висока съм метър и седемдесет и съм 107 килограма. Решила съм да гладувам, но не съм сигурна дали това ще е полезно. Чувала съм, че гладуването било вредно за организма, истина ли е? Други пък твърдят, че с гладуването може да се лекува и рак. Не знам на кого да вярвам, помогнете ми!

   

Кои са най-честите причини, предизвикващи умора


Смяната на сезоните се отразява не само на вашата нагласа и настроение. Освен например сезонният косопад, другото най-често оплакване е умората. Въпреки температурните промени тя не трябва да продължава дълго време, защото в противен случай подсказва за нещо по-сериозно, на което трябва да се обърне внимание.

   

Поредица от лунни затъмнения започва в нощта срещу 15 април


В нощта на 14 срещу 15 април ще има лунно затъмнение. От този момент започва поредица от пълни лунни затъмнения.

   

7 начина да обуздаем желанието за сладко


Не е необходимо да се отказвате от всички сладки неща. Може да подобрите здравето си като намалите захарта в храната си само с 1/3.

   

Как да притъпим глада ?


Знаете ли, че има храни и напитки, които убиват апетита? Вижте кои са те и няколко съвета, свързани с тях:

   

Удря грип


Опасните грипове „Масачузетс”, „Калифорния” и „Виктория” ще върлуват тази зима, алармират епидемиолозите.

   

Учени алармират: Захарта е новият тютюн!


Захарта е новият тютюн, алармира екип от британски медици и изследователи, които подеха кампания, насочена към хранително-вкусовата промишленост, за намаляване с 30% на количеството на захар в продуктите.