Магистрала Струма за кое поколение - цялата ?

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Магистрала Струма за кое поколение - цялата ?


•  През петдесетте години на миналия век, когато се строеше железопътната линия Ловеч - Троян, тогавашната опозиция на социализма, беше написала на входа на тунел ,който се прокопаваше : "Влакът за Троян има закъснение сто години ". Линията беше построена навреме.
•  Дебелашкото държание на Борисов с обикновенните Българи!

Сега когато предстои магистралата Струма да премине през Кресненското дефиле ,за да знае кое  поколение ще пътува по цялата магистрала до Гърция. Няколко години минаха, от когато се спори с "еколози" как да се запазят  гущерите, змиите, костенурките междувременно пожарът свърши тая работа.

Първият ход е възложен на македонски фирми се строи повече от десет години. Като намираха причини - трудното преминаване на височината при Струма/ участъка Драгичево - Долна Диканя /, с  анекси увеличиха цената значително, но нали има комисионни ...

Пренебрегнати бяха бъларските строители , които все още ги имаше . Те  бяха пострадали много инфраструктурни обекти не само у нас, но и в много арабски и африкански страни. Аз през 1979 година участвах  в  строителството на напоителните системи в Ирак. Там на 50 км от Багдат, българските строители току що бяха завършили строежа на огромен мост над река Ефрат. Но с идването на "демокрацията" както всички дейности, така и задграничното строителство беше ликвидирано.

По нататък за участъка на магистралата от Долна Диканя до Дупница, Лиляна Павлова, воглаве с нейният вожд, отчуждиха нивите на жорицата за по 80 лева на декар или пуснаха багерите направо през тях, без да питат собствениите съгласни ли са. На въпрос на възрастна жена от с. Долна Диканя към премиера, който беше "на инспекция защо и вземат без пари нивата, благодарение на която тя е израстнала. Той  отговори бездушно, типично по дебелашки "който не е доволен да отива в съда“. А в съда се ходи с пари - за адвокат, за вещо лице, за транспорт до София. Това струва повече от цената на нивата и не е по джоба на пенсионерите - съсобственици .

При преминаване на магистралата  през седловината между планините. Конявска и Верила, под  натиска на платени "еколози" беше изграден надлез за преминаване на мечки от едната  в другата планина, макар, че там мечка никога не е видяна .

А по надолу  затвориха пътеките за хората, който свързваха с. Дяково с железопътната гара. Сега те изминават по 4 км вместо по 2 км, обикаляйки през „Хановете“ при новопостроения виадукт.

При язовир Дяково беше нарушена сериозно природната еко система като пръста от изкопа на траншенията беше струпан на огромни безформени грамади в страни от магистралата. Но за това, нито самозвани „еколози“ нито органите за опазването на природната среда взеха мерки.

Така проектирана в този участък магистралата е в грубо нарушение на основния принцип при проектиране на пътища - да се спази баланса между изкопите и  насипите по надлъжната нивелета . В случая изкопа от траншенията при седловината, можеше да се компенсира с насипа в платното при с. Долна Диканя .

Без причини се бави строителството на магистралата между Благоевград и Симитли.

От предлаганите пет варианта за преминаване на Кресненското Дефиле, безпорно  най- изгоден е варианта но сега съществуващия път, без да е магистрален, а частичен  четирилентов двупосочен с подобрения в ситуационно отношение. Защото  преминаването през Кресненското дефиле не е само преминаване, а удоволствия от  красивата природа на долината и реката ,допълнено от услугите на Ханчето.

Предвид усиленото движение там, което няма  как да се спре по време на строителството, като втори вариант трябва да се приеме подобряване на съществуващия път и  изграждане на още един на юг от него по склоновете на планината.

При този вариант вместо еднопосочни, двата пътя да бъдат двупосочни, като се разделя автомобилният транспорт: камионите да минават по южното трасе, а  автомобилите превозващи пътници по досегашния път .

Сотир Станин

Напишете вашите отзиви и мнения в нашата страница във Фейсбук ... @VestnikZora
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

***************************

***************************

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************